Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija atopijski dermatitis

atopijski dermatitis

Pozdravljeni!

Sem v 14. tednu nosečnosti. Že od ranega otroštva imam atopijski dermatitis, zadnji dve leti pa se mi je zelo poslabšala koža, tako da sem bila enkrat celo hospitalizirana. Sedaj v nosečnosti uporabljam mazila: 30% Elocom v belobazi, 50% Advantan v belobazi in negovalne kreme. Stanje se ne izboljša! Imam hudo srbečico, ki se stopnjuje proti večeru in ponoči. Cele dneve se samo praskam…najhuje je po hrbtu, tokah, dekolteju, trebuhu, vratu in obrazu. Praskanje je tako močno, da imam po celem telesu hraste, ker se spraskam do krvi. Na teden kortikostereoide uporabljam približno 3krat. Sedaj pa vas sprašujem, ali lahko uporabljam že kakšne tablete…antihistaminike ali pa karkoli, kar bi mi pomagalo, kajti nosečnost postaja čedalje bolj nadležna…nenehno praskanje, psiha čisto na koncu…skratka začaran krog.

Zanima me še sledeče…nekajkrat na teden dobim pravi napad srbečice…koža predvsem na rokah v momentu postane rdečkasta, flekasta in občutek po telesu je kot, da bi imela povsod iglice v koži. Stanje se po dveh urah umiri, v najslabšem primeru v enem dnevu…pravtako koža ni več rdeča. V tem času me trese mrzlica in strašno sem žejna. Zanima me, če je to tudi nevrodermitis?

Hvala za odgovore in lep pozdrav!

Pozdravljeni!

veliko problemov, veliko slabo rešljivih.
Nosečnost in antihistaminiki ne gredo skupaj!
V skrajnem primeru pri hudem vnetju in srbenju pride v poštev injekcija kortikosteroida, z mazili s koertikosteroidi ne pretiravajte, Elidel, ki sicer pomaga zelo dobro pri atopičnem dermatitisu tudi v nosečnosti ne pride v poštev.

Mastite kožo, oljne kopeli….

Omenjeno injekcijo lahko dobite na 1-2 tedna, če je res hudo.

Lep pozdrav

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close