Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija sprememba na nohtu

sprememba na nohtu

Spoštovani!

Pred nekaj leti sem nekje “staknila” (verjetno na kopališču) neko glivično bolezen, in sicer na mezincu desne noge. Koža se je pričela luščiti in zelo srbeti. K zdravniku nisem šla takoj, saj sem takrat kupila neko mazilo v lekarni. Srbečica je nato izginila, pojavile pa so se spremembe na nohtu. Postal je rumene barve in zelo debel. Ker me to zelo moti sem se napotila k svoji splošni zdravnici, ki mi je pred pol leta predpisala “Lamisil” in dejala, da dvakrat dnevno namažem. V tem času ni šlo nič na bolje. Večkrat me kljub mazilu srbi in opažam celo, da se v zadnjem mesecu pojavlja sprememba na nohtu zraven obolelega prsta. Zdravnica pa mi govori, da moram imeti potrpljenje, da to ne gre tako hitro in da bo boljše.
Ker me to zelo moti, še posebaj v poletnem času, vas vljudno prosim, da mi svetujete, kaj naj storim. Zanima me ali bom kdaj imela zdrava nohta. Ali naj zahtevam, da mi napiše napotnico za dermatologa?
Za odgovor se vam najlepše zahvaljujem in vas lepo pozdravljam.
DARJA

Pozdravljeni!

Prvo vprašanje je ali je noht sploh glivično spremenjen.
Drugo vprašanje je, če je okužen, potem ga samo z mazili ne boste pozdravili.
Tretje vprašanje pa je, ali je smiselno zdravljenje s tabletami zaradi enega nohta.
Vsekakor je umestna diagnostika- določitev okužbe v mikološkem laboratoriju, nato pa odločitev za zdravljenje.

Lep pozdrav

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close