Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Krčne žile

Krčne žile

Lepo pozdravljeni! Zanima me, ali je dovoljeno sedaj v zimskem času obiskovati savno, če imaš krčne žile? Sama sicer še čakam na pregled, so pa žile očitne in včasih boleče. Kako pa je s kopanjem v toplicah? Sicer pa sem še precej mlada, žile so verjetno podedovane, stanje pa na srečo ni tako grozno… Hvala!

Pozdravljeni!

sauna in krčne žile ne gredo prav dobro skupaj, prav tako toplice, vroča voda nad 30 stopinj .
Je pa tako, da manjši “grehi” sigurno ne pomenijo neke katastrofe v primeru krčnih žil.
Če je možno, pa se je dobro izogibati vseh navedenih izpostavljan, prav tako direktnemu sončenju.

Lep pozdrav

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

pozdravljeni

imam krčne žile, 2x na dan jemljem tablete detralex, nosim kompresijske nogavice 140 denske (po predpisu zdravnika), ter noge pred spanjem mažem s kostanjevo kremo za nego nog. imam nekaj vprašanj:
– ali je res, da moram nogavice nadeti, še preden vstanem iz postelje ter jih sleči šele zvečer, ali se lahko zjutraj še prej stuširam?
– ali se smejo tablete detralex jemati neprekinjeno v daljšem časovnem obdobju? ali bi prekinitev jemanja tablet povzročila poslabšanje?
– ali je oteženo dihanje lahko povezano s krčnimi žilami in če je, kaj pomeni? pojavi se po daljšem obdobju sedenja.
– ali moram kompresijske nogavice nositi tudi pri vadbi na sobnem kolesu?
– ali v primeru nosečnosti lahko jemljem detralex tablete, kakšna oblika gibanja, poleg hoje, je v tem primeru priporočljiva (glede krčnih žil)?

hvala in lep pozdrav

Pozdrav!

Detralex lahko jemljete dolgo, vprašanje pa je če ga res potrebujete stalno.
El. nogavice je potrebno obuti zjutraj, ni nujno v postelji, če gre za preventivne nogavice.
Med nosečnostjo naj Detralexa nebi jemali.

Vsa ostala vprašanja pa je potrebno opredeliti in odgovoriti po pregledu okončin, krčnih žil, zato vam nanje ne morem odgovoriti: odvisno je od problema, od razširjenosti, od prizadetosti…..

Pozdrav

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close