Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija AKNE

AKNE

Pozdravljeni!

Imam več let trajajoče težave z aknami. Predvsem jih imam na hrbtu in dekolteju. No, tudi obraz ni čist. Posebno po hrbtu se mi delajo velike in močno boleče bule, ki za seboj puščajo brazgotine. Dve zimi sem že dala skozi kuro s Klinofugom 50, a se mi po krajšem izboljšanju akne spet pojavijo. Sedaj mi je dermatologinja svetovala Roaccutane. Prestrašila sem se predavanja o stranskih učinkih. Očitno gre za zelo agresivno zdravilo. osebna zdravnica mi ga je odsvetovala. In kaj sedaj? Tudi starši so precej skeptični glede kure s tem zdravilom, ki naj bi trajala cca 5-6 mesecev. Stara sem sedemnajst let in aktivna športnica. Res ne bi rada, da bi mi stranski učinki zdravila pokvarili ali še bolj otežili življenje kot akne. Kakšno je vaše mnenje o tem zdravilu in ali je dejansko primerna izbira za mojo starost?

Hvala za odgovor.

Tamara

Pozdrav!

Za Roaccutane se pri dekletih odločimo, ko so res hude akne, ko odpovedo druge terapije, na vsak način pa pri dekletih najprej poskusimo z Diane 35, ki so istočasno kontracepcijsk tablete, učinkujejo po 6. mescih jemanja, potrebno pa je dolgotrajno jemanje.

Za ostalo pa je potreben pregled in nato odločitev za zdravljenje

Lep pozdrav

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close