Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Okužba 2

Okužba 2

Lep pozdrav!
Povprašala vas bi le še po možni okužbi na sledeči način. Včasih ko nosim uhane v ušesih in jih nato odstranim, opazim, da sem si malo ranila kožo okoli luknjice in v luknjici v ušesu. Nato se še isti dan po odstranitvi uhana z ušesom dotaknem npr. držala za roke (ljudje ga prijemajo z umazanimi rokami) na avtobusu. Sicer po prihodu domov uhelj poškropim z razkužilom, ki uničuje hiv in hepatitis b, hepatitisa c pa ne. Vendar me skrbi, da s intenzivnim škropljenjem v luknjico zanesem še več virusov 8 (npr hepatitis c, ki ga razkužilo ne uniči).
Glede primera, ki pa sem ga opisala v prejšnem sporočilu pod naslovom okužba pa ne vem, če je prijateljica okužena ali ne, vendar se včasih obnaša tvegano. Krvi je bilo sicer na škatlici malo in verjetno bi opazila, če bi bila sveža?! Naslednji dan sem jo hotela odstraniti z robčkom in je le ta ostal čist brez kakršnih koli sledi krvi.

še enkrat pozdrav!

Mislim, da se preveč obremenjujete z možnimi okužbami.
Za omenjene okužbe je potreben direkten kontakt z izločki(urin, kri, sperma….) indirekten , na način, ki ga vi opisujete skoraj ni možen.

Mislim, da je skrb odveč.

lep pozdrav

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close