Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija operacija?

operacija?

Pozdravljeni,

Pred 6 leti sta se mi na nogi naredili bunkici, premera 5 mm. Ena se nahaja tik nad kolenom, druga pa na notranjem delu stegna, precej visoko zgoraj. V zadnjem letu, sta se obe malo povečali, potemneli, občasno sta srbeči. Izcedka ni. Na dermatološki kliniki v Lj so mi postavili diagnozo: DERMATOFIBROMATA, HISTIOCITOMATA FEMORIS BILL in me dali na čakalno listo za odstranitev.
Lepo prosim za obrazložitev, kaj pomeni postavljena diagnoza in ali je operativna odstanitev v danem primeru res edina in najboljša rešitev? Ali mi lahko priporočite kakšnega dermatogola, na katerega bi se obrnila po drugo mnenje? Za odgovor se vam zahvaljujem in vas lepo pozdravljam!

Pozdravljeni!

Histiocitomi oz. dermatofibromi so nenevarne spremembe , največkrat na spodnjih okončinah, ki se odstranjujejo kirurško, za kar pa so razlogi večinoma zaradi tega , ker ljudi motijo ali pa ker rastejo.
Največkrat pa jih ne odstranjujemo, ker ne predstavljajo nevarnosti za kakršnekoli komplikacije.

Glede drugega mnenja pa se lahko oglasite v naši ambulanti po predhodnem naročilu.

Pozdrav

prim. Boris Kralj, dr. med

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Najlepša hvala za vaš odgovor in kontakt. Lep pozdrav! v.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close