Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Srbeča koža na lasišču

Srbeča koža na lasišču

Spoštovani gospod B.Kralj,

tudi jaz prosim za nasvet. Stara sem 50 let, v zadnjem letu imam probleme s lasiščem. Kar naenkrat me na lasišču (več tega je na robu lasišča) zasrbi, ko se popraskam, se koža olušči, na tem mestu pa se naredi krasta. Čez nekaj časa se ta krasta zaceli, pa se naredi na drugem mestu. Zamenjala sem že šampon, pa ni bilo nič bolje. Nato sem odšla na dermatološki pregled lasišča v lekarno, tam so mi predpisali nov šampon in neko tekočino, s katero sem si masirala lasišče. Pa tudi to ne pomaga. Zadnje čase pa se mi dogaja, da se tak isti srbeči madež naredi tudi na koži med dojkama, ko popraskam se koža olušči, nato pa se naredi krasta. Res neprijetno. Aha, pa še to. V lekarni na pregledu so mi rekli, da naj bi to bilo v povezavi z meno in stresnim življenjem. Do sedaj z lasiščem nisem imela problemov, niti s prhljajem.

Za odgovor se vam zahvaljujem.

Pozdravljeni !

Po opisu menim, da gre za diseboroični dermatitis: gre za ponavljajočo vnetje, srbenje na opisanih mestih.
Res je lahko stres, mena…. vzrok težavam.
Dejstvo je , da obstaja vrsta mazil, šamponov, ki pomagajo, na žalost ne pri vseh, zato velja poskusiti več teh sredstev.
Mikroskopiranje lasišča pa ne pove ničesar in ne šteje kot preiskava, ki pripomore k diagnozi!

Vsekakor je spremembe treba videti, nato se odločamo za zdravljenje.

Pozdrav

prim. Boris Kralj, dr. med

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550
Objava čaka odobritev

New Report

Close