Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Madeži po obrazu

Madeži po obrazu

Pozdravljeni!
Prosim, če mi lahko pomagate z nasvetom. PO obrazu imam že več let rjave pege, lišaje, ki so posledica jemanja Femodena in sončenja. POskusila sem jih odpravit s kremo Fade-out in Neostrata, pa ni bilo nobenega učinka. Vsakodnevno uporabljam tudi kremo z zaščitnim faktorjem.
Vse skupaj je res zelo moteče, ker vsi najprej opazijo prav te madeže.
Hvala lepa za odgovor.
Asi

Lep pozdrav1
Chloasma, kot se imenuje vaša bolezen je včasih zelo trdovratna bolezen, ki se razen z depigmentacijskimi kremami včasih zdravi s kemičnimi peelingi ali pa lasersko terapijo.
Svetujem posvet pri specialistih, ki se ukvarjajo z laserjem: dr. Roglova, dr. Bartenjev, dr. Adamičeva…

Lep pozdrav

prim. Boris Kralj, dr. med

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Najlepša hvala za odgovor!

pozdravljeni
mene pa zanima, kje se pri nas dobi proizvode Neostrata, sem vprašala v lekarni pa so me samo debelo gledali, in ali res pomaga? Sem stara 30 let in imam razširjene pore, mešano, občutljivo kožo z mozolji, ki je suha in mastna hkrati.Slišala sem, da naj bi krema za obraz Ultra day time smoothing crem spf 15 od Neostrate pomagala. Imam pa še eden večji problem in to je aknast hrbet, na obrazu se mozoljčki pojavljajo in izginejo, ni tako hudo. Hrbet je pa groza, umivam si ga z gelom Exfoliac in nato sfotiram z brisačo. Prosim za nasvet kaj bi bilo najboljše narediti?
Hvala Jerica

Pozdrav!

Omenjeno kremo so začeli uvežati, lahko se pozanimate v lekarnah, kje konkretno pa jo imajo in kdo je uvoznik, pa vam ne morem povedati.
Za akne pa sem velikokrat napisal, da je stanje odvisno od hormonskega stanje, zdravljenje pa od stopnje in oblike bolezni.
Lahko je zdravljenje z mazili, tabletami, hormonsko ,….
Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Zdravo,

sama imam podobne “težave”. Bila sem v Zdravilišču Rogaška pri dermatologu, ki mi je tester kreme tudi dal. Ta krema pa se dobi v njihovi trgovini v Rogaški.

LP, T

Pozdravljeni!
kot uvoznik linije krem NeoStrata lahko morda omenim, da je vse proizvode NeoStrata možno nabaviti tudi v Ljubljani v izbranih lekarnah. Da ne puščam nekih postov na forumu in nehote oglašujem katero od lekarn je morda najbolje, da se tisti, ki vas zanima več o NeoStrati, obrnete direktno na naše podjetje, Medical Intetrade, kjer Vam bomo dali več informacij.

Živjo

Star sem 18 let in imam tezavo z svojim obrazom namrec imam rdeča lica kar mi je seveda to zelo moteca, slisal sem pa da bi se dalo to odpraviti z laserjem. Bil sem tudi pri dermatologu in mi je rekel da imam nekaksne tezave z zilami in je krvavitev tako mocna da pride ven na obraz in mi je tudi rekel da bi se dalo to resiti z laserjem za zile.
Zanima me pa koliko stane tak postopek in kje bi ga lahko opravil.
U naprej se vam zahvaljujem za odgovore.
Najlepša hvala

Lp

Pozdrav!

laser izvajajo npr na Parmovi 53 in v Kirurškem sanatoriju Rožna dolina, v jeseni, koliko stane , pa ne vem, ker se s tem ne ukvarjam.

Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Mi lahko kdo da informacijo, v katerih lekarnah v Ljubljani se da kupiti znamko Neostrata?

Sama sem jo kupila v trgovini DIMEDIAS na Leskovški cesti 9D.Nočna krema stane 33,05eurov.

Za vse tiste, ki nameravate uporabljati kremo NeoStrata, naj vam zaupam še svojo izkušnjo.
Ker sem imela probleme s kožo na obrazu, imela sem rdeče madeže, sem šla do dermatologa, ki mi je predpisal kremo NeoStrata s sadnimi kislinami, AHA10. Ko sem si kremo nanesla na obraz, me je koža neznosno pekla. Po nekaj dneh se mi je koža začela luščiti, postala je trda kot usnje. Kakšen teden po tem sem najprej po nogah, nato postopoma po celem telesu dobila alergijo na koži. Kremo sem uporabljala en mesec, vsak dan, kot mi je predpisal dermatolog. Izginile so mi vse pegice, obraz je postal bel, madeži pa še bolj vidni. Za piko na i pa se mi je na licu naredila črna pika, izbočena iz kože, ki ob dotiku zelo peče in boli. Čez nekaj dni sem naročena pri specialistu dermatologu (seveda ne pri tistemu, ki mi je to strupeno kremo predpisal), da mi pogleda tisto črno piko. Če potegnem črto, v enem mesecu se mi je koža drastično poslabšala, trpela sem pekoče bolečine, pa še znamenje se mi je pojavilo, ki morda niti ni tako nedolžno, kot si mislimo.
Zaradi te moje izkušnje vse bodoče (pa tudi zdajšnje) uporabnike teh nevarnih in strupenih preparatov opozarjam, da se malo pozanimajo, kaj si bodo nanašali na kožo in posledično s tem, naravnost v kri in organizem. Jaz sem bila zaradi težav s kožo tako obupana, da sem slepo verjela dermatologu, da mi bo ta krema pomagala že v nekaj dneh. Kožo mi je čisto izsušila in poškodovala, zato vam svetujem ogromno previdnost pri uporabi tako nevarnih kemičnih preparatov.
Pa srečno!

Meni pa Neostrata Bionska Krema pomaga pri seboroičnem dematitisu. Edino kar me skrbi je, če jo bom morala uprabljati celo življenje?. Ker mislim, da je bolj preventiva kot kurativa.

V primeru te bolezni, je terapija smiselna v času ko so vnetne ali luščeče spremembe, kasnje pa ne.
Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

lep pozdrav
Imam hčero staro 9 let in ima od rojstva rdečo znamenje na levi strani ( cela roka , ki se konča na levi polovički prsne in hrbtne strani telesa ).Sprva je pedijater mislil , da bo to izginilo , saj je dvojčica in obe sta se zelo veliki rodili ), vendar je čez čas uvidel , da je to nekakšno matrno znamenje.Na moji strani familije , tega nima nihče , ima pa od moža sestra , vendar zelo malo na tementu.Zanima me , saj mi je dala otroška zdravnica vaše ime in mi svetovala naj grem z njo k vam in me sedaj zanima , če se lahko to znamenje z laserjem odstrani , ali pa vsaj videz umili, saj si skriva ta del telesa in je za njo tole fulj moteče.prosim za odgovor.lp….helena

POzdrav!

Pri nas laserja nimamo, pregled je možen, terapijo pa se izvaja v ustanovi, kjer imajo te aparate, v Ljubljani npr Kirurški sanatorij Rožna dolina, Dermatloška ambulanta Parmova.

Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close