Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija obnovitev las-lasišča

obnovitev las-lasišča

Pozdravljeni!

Po forumu sem našel veliko razlag za različne težave in veliko nasvetov. Imam pa sledeče vprašanje.

Zanima me pa sledeče. Že nekaj let imam močen prhljaj in zadnje leto zelo mastno lasišče. Lasje so mi pričeli izpadati pred petimi leti zato imam na čelu že redke lase, prej sem imel zelo močne goste lase tako, da jih je bilo težavno česati. Pred leti me je zelo bolelo lesišče lasje so bili občutljivi. Zadnje čase me čelo srbi in skeli, občasno se pojavlja tudi rdeča koža.

Preizkusil sem že ogromno šamponov, prhljaja nisem z ničemer odstranil. Najbolj mi je proti izpadanju in prhljaju pomagal tonik Zhangguang 101.
Kateri mi pa zadnje čase več ne pomaga.
Nekje sem prebral, da do izpadanja pride tudi pri kakšnem vnetju v ustni votlini ali kje drugje v telesu. Ali se lahko pri krvni preizkavi pride do vzroka izpadaja las ali žarišča vnetja.

Ali se po popravilu zob ustavi izpadanje in lasje ponovno ponovno pričnejo rasti ali ostane stanje isto in to tudi, če se odpravi kakršnokoli vnetje?

Za odgovor se vam najlepše zahvaljujem!

Lep pozdrav!

Menim, da je pri vas problem nastajanja ali pa že priotne moške plašavosti: gre za ponavljajoče srbenje, bolečine v lasišču, izpadanje las, lasje so tanjši…
Če gre za tipična mesta: čelni predel, teme, potem ni dvoma.
Zobje, granulomi, druga vnetja pa so lahko v zvezi le z krožnim izpadanjem las!
Šamponi, ki pomagajo pri srbenju, luščenju pa so : Kertyol, Selegel, Dercos….

Pozdrav

prim. Boris Kralj, dr. med

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close