Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Glivično obolenje

Glivično obolenje

Lepo pozdravljeni,

zanimam se za težavo, ki pesi mojega očeta(53). Na nogah ima glivično obolenje z izpuščaji. Splošni zdravnik mu je predpisal hipermangan, ki ga raztopi v vodi in v tej raztopini namaka noge 30-45 minut. Poleg tega si noge redno maže s kremo Oronazol. Ker se zadeva skoraj ne izboljšuje, bi prosila za kakšen dodaten nasvet. Noge ga bolijo in težko dela in hodi.
Hvala za vsak vaš nasvet!
Pozdrav,
Ita

Pozdravljeni!

Prvo vprašanje je če sploh gre za glivice?
Druga pripomba je, da če po enem mazilu glivice ne reagirajo, potem je potrebno zamenjati mazilo.
Tretja stopnja pa je, da se vključijo tudi tablete proti glivicam.

Torej, če ni uspeha terapije, je potrebno poiskati drugo pot zdravljenja.

Pozdrav

prim.Boris Kralj, dr. med

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Prosim za nasvet!

Hčeri se po podplatu lušči koža. Na celem podplatu koža na tanko odstopa, polno je belih mrvic. Dejansko se podplat karkrepasto lušči (ne v svaljkih temveč v krpicah). Hčero to tudi srbi, ni pa rdečimne, ali izpuščajev, tudi med prsti je koža normalna.

Ali so to glivice?

Pozdrav!

V kolikor so spremembe le na enem podplatu je seveda ena možnost tudi glivično obolenje, v koliko pa je simetrična na obeh, pa je ta možnost manjša.
Obisk pediatra bo kar priporočljiv.

Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close