Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija HYDRADENTIS SUPURATIVA

HYDRADENTIS SUPURATIVA

Pozdravljeni!
Zanima me kakšna bolezen je HYDRADENTIS SUPURATIVA, kakšni so začetki, zaradi česa / vzroki in kakšno zdravljenje se priporoča.
Namreč sumim oz. mi je bilo že omenjeno da me je to doletelo, gre se pa zato, da se mi po zadnji plati nenormalno pojavljajo turom podobne zadeve, ki so lahko tudi extremno veliki in boleči, iz njih teče sluz podobna gnoju, toda brez vonja oz. brez izrazitega vonja….pojavljajo se kar pogosto, poleg tega se mi je pojavil tudi pod pazduho in imam občutek, da se sploh še ni zacelil ker je minilo že kar dosti časa od njegovega nastanka in ponavljanja…se mi zdi , da nekako miruje in čaka…ostajajo mi tudi kar neprijetne brazgotine.
Še posebej je hudo v fazi pred predrtjem oz. iztekom, saj so zelo boleči, ko pa se predrejo pa na spodnjem perilu puščajo prav nesramno grde sledi ( si ne upam niti pomisliti, da bi se v tem času sploh kje slačil, saj nevem kaj me bo čakalo). Položaji teh turov so zelo različni:
– po zadnji plati
– pod trtico / v presredku
– na bedrih pod genitalijami oz. skoraj na vseh pregibih…

Higiena je normalna 1-2 x na dan , če pa se slučajno kaj preveč tuširam imam pa probleme z isušitvijo kože, saj me nato full vse srbi, uporabljam olje za kopanje oz. lineo..in Euricin

Mi lahko pomagate z nasvetom!!

Pozdravljeni!

Hydrasadenitis suppurativa je kronična vnetna bolezen, ki zahteva zdravljenje, ki je kirurško , včasih pa s tabletami- retinoidi.
Samo z mazili in nego ne bo ozdravljenja.

Vsekaokr je potrebna obravnava pri dermatologu, kirurgu?

Lep pozdrav

prim. Boris Kralj, dr. med

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Ja, kakšen pa je vzrok nastanka???

Hvala!

Pozdrav!

natančen vzrok ni znan, smatra se, da so lojnice preaktivne, preveč izločajo, so razširjene, tako da na ta del problema težko delujemo, ker pač ni natančnih jasnih vzrokov.

Pozdrav

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close