Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija suha koža pri otroku

suha koža pri otroku

Pozdravljeni! Zavedam se da mi verjetno ne boste mogli dati najboljšega odgovora pa vseeno poskusim. Moja deklica je stara 16 mesecev in ima zelo suho kožo. Zanimivo je da se to pojavlja samo na spodnjem delu nog in rok. Drugje je koža normalna. Po kopanju jo vsak večer mažem z Johnsonovim oljem pa tudi razne druge zadeve sem že poskusila (Becutan, Bubchen…) Sedaj mi je farmacevtka priporčila oljno kopel, ki je ni potrebno sprati ( hči se namreč noče tuširati) in mazanje z Bepanthenom. Zaenkrat še nisem opazila nobenega izboljšanja. Ali lahko po mojem opisu kaj sklepate kaj bi še lahko poskusila. Tudi njena pediatrinja je že videla njeno kožo pa je rekla da verjetno ni nič posebnega. Naj še povem da se občasno stanje izboljša vendar največ za en teden. Hvala vam za vaš trud in lep dan vam želim.

Spoštovani,

glede na to, da kožo vaše hčerkice nisem videla, bo odgovor tak:

pri suhi in verjetno tudi bolj izraženem luščenju kože je potrebno vplivati na lipidno sestavo rožene plasti , da se obnovi varovalna funkcija kože in tako prepreči izhlapevanje vode iz povrhnjice.

Svetujem , da deklico umivate le s sintetičnimi detergenti (npr. avene sindet ) oz. jo namakate v kopeli Trixera iste tvrdke. Olje se na koži enakomerno porazdeli in tvori zaščitno plast, da se koža ne izsuši. Torej , ko je koža po tej kopeli še vlažna, namažite suhe predele kože s Trixera kremo.

Postopek boste morali dalj časa ponavljati.Pazite , da je v prostoru vlažilec zraka , še zlasti pozimi.
Na mestih , kjer je koža suha , priporočam le bombažne oblekice in ne volnenih.

Lep pozdrav tudi vam
Larisa Stojanovič

________________________________ asis.Larisa Stojanovič, dr.med.spec.dermatovenerologije

New Report

Close