Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija šibki lasje

šibki lasje

Spoštovana zdravnica.
Pravzaprav se na vas obračam v enem velikem obupu. Zelo močno mi izpadajo lasje, sedaj približno 14 dni, enakomerno po celi glavi, več kot sto dnevno. Imam slabe lase, čeprav nisem imela nikdar v življenju trajne ali barvanja las. V zadnjem letu pazim na prehrano, živim dokaj zdravo (ne pijem alkohola in hrane, ne kadim) imam pa kar precej stresno službo. Lasje so mi že večkrat močneje izpadali, težav s ščitnico ni bilo ugotovljenih, vedno pa imam mejno slabokrvnost. Trenutno uživam tabletke železa in se poslužujem naravnih metod po Ašiču (rumenjak, olivno olje, čebula, kis). In me je vedno znova strah kadar si grem z roko skozi lase, ko se je potrebno počesati in še posebej, ko si je potrebno umiti glavo. Kaj naj naredim?
Hvala za vaše razumevanje in lep pozdrav, Maja.

Spoštovani,

odgovor bo kratek , oglasite se pri dermatologu, da vam bo predpisal ustrezno lokalno terapijo (Regaine raztopina).
Poskusite lahko z ampulami proti izpadanju las (trdka Vichy).
Potrudite se nekoliko zmanjšati stresno vzdušje. stres je eden od dejavnikov , ki vplivajo na rastni cikel lasu. Zelo pomembno je , da pozdravite slabokrvnost, kar že počnete z uživanjem železovih pripravkov.
Brez panike.

Pozdrav
Larisa stojanovič

________________________________ asis.Larisa Stojanovič, dr.med.spec.dermatovenerologije

En skromen nasvet, jaz upam da bo pomagal.
Tudi meni so zelo izpadali lasje, potem sem si pomagala po nasvetru MARIE TREBEN s tinkturo iz koprivinih korenin in alkohola. Sedaj se ne spomnim točne priprave, ker mi je to pripravila mama. Lahko pa pogledam v knjigo če te zanima (MARIA TEREBEN: ZDRAVJE IZ BOŽJE LEKARNE (poglavje velika kopriva). Meni je to zelo pomagalo!Sicer sem jaz pred tem imela slabe, zelo slabe lase, ki so mi kar v celih šopih izapadali, zaradi poškodbe lasišča s perkosidom itd..Sedaj imam lepe, goste lase, izpadanje je prenehalo.
Skratka v tej knjigi piše primer ene gospe, ki je morala nositi lasuljo, zaradi pleše…imela je le še nekaj las in tudi te bi ji izumrle v kolikor ne bi začela lasišča dnevno natirati s to tinkturo…Z dneva v dan je bilo videti kako se ji lasje gostijo…

Spoštovani,

res je, tinktura iz kopriv deluje dražilno na lasišče, s tem prekrvavi lasno papilo oz. koren lasu, to je že dolgo znano.

Lahjo poskusite.

Pozdrav
Larisa Stojanovič

________________________________ asis.Larisa Stojanovič, dr.med.spec.dermatovenerologije

Draga Koprivica,
prosim povej mi kje se dobi ta tinktura oz. kako jo lahko naredim. Najlepša hvala, Maja.

Tinkturo pridobimo tako, da svežo korenino koprive namakamo v dobrem domačem žganju in sicer 2 pesti rastline na 1 liter žganja. Damo na toplo za 8-14 dni. Vmes tekočino večkrat pretresemo ali premešamo. Precejeno damo v steklenico in z njo natiramo lasiče vsak dan, dalj časa.

Lep pozdrav in srečno

Spostovani,

ali lahko tinkturo koprive pijem v nosecnosti?

lep pozdrav

Pozdrav!
Žal se ne ukvarjam s takimi domačimi pripravki, niti ne vem kaj vse vsebujejo, tako, da se je pametno obrniti na proizvajalca in potem morda farmacevta.
Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close