Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija fimoza

fimoza

Pozdravljeni!
Sicer je bilo o tej temi že kar nekaj napisanega, pa klju temu.
Imam fimozo, ki pa ni najhujše oblike. Kožico sier lahko potegnem čez glavico, ampak je zadeva nekoliko boleča. Pri spolnih odnosih se mi je že nekajkrat zgodilo, da se je kožica nekoliko natrgala, kar se je potem nekaj časa celilo in je bilo potem nekako v redu. No do sedaj, ko se mi je kožica, ki pokriva glavico penisa zagnojila in nekoliko otekla. Sicer zadeva ne boli, je pa zelo neprijetna in kožico še težje spravim čez glavico penisa. Zanima me, kako si lahko v tej situaciji pomagam (mogoče kakšno razkužilo)???? Sicer sem se že odločil za operacijo in odstranitev pretesne kožice, vendar bi vseeno trenutno neprijetnost rad odpravil, preden odidem do osebnega zdravnika. Zanima me tudi ali je dovolj, če osebnega zdravnika zgolj prosim za napotnico za urologa ali bo vztrajal pri tem, da tudi on sam zadevo pregleda (nekoliko mi je neprijetno, hkrati pa se mi zdi nesmiselno, saj več kot, da m napiše napotnice verjetno ne more storiti).
Za odgovor se vam iskreno zahvaljujem in vas lepo pozdravljam.

Spoštovani,

vas popolnoma razumem in pravilno , da ste se odločili za operacijo. Splošni zdravnik je pred izdajo napotnice dolžan opraviti klinični pregled, težko se boste temu izognili.

Do posega bi vam svetovala, (moram vas opzoriti, da spremembe nisem videla), da področje dobro očistite z alkoholom , ko se posuši pa na tanko z antibiotičnim mazilom npr. garamycinom (zvečer).

Pozdrav
Larisa Stojanovič

________________________________ asis.Larisa Stojanovič, dr.med.spec.dermatovenerologije

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close