Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Brazgotina na kolenu

Brazgotina na kolenu

Pozdravljeni!

Avgusta lansko leto, sem padel s kolesom in si grdo poškodoval levo koleno. Pri padcu mi je kar globoko odstranilo del kože (3cm premera). Pri zdravniku sem bil 4x , da so mi rano razkužili in previli. Takoj za tem sem šel na morje, kjer se je rana v morski vodi zelo počasi celila, vendar mi zdravnik ni odsvetoval kopanje, saj naj bi se rana tako bolj čistila in bo tako manj možnosti okužbe. Rana se je po kakem dobrem mesecu le zacelila, vendar je ostala močna rdečina.

Sedaj je minilo že 8 mesecev, brazgotina je pa še vedno zelo moteče rdeče/rjave barve. Naj povem še da se mi je rana lepo zacelila (tudi na dotik, se ne čuti, da je bila tam kdaj poškodba) in da je problem samo v barvi nastale brazgotine. Brazgotina je ravno na sredi kolena, torej na pregibu, zato se pri stoji, ko se koža tam malo naguba še toliko bolj vidi.

Zanima me ali obstaja kako mazilo ali kaj podobnega, ki bi odstranilo (omililo) rdečino.
Malo sem bral po forumu in zasledil obliž Cicaplaie in kremo Contractubex. Ali bi katera od teh dveh stavri meni lahko pomagali?

___________________________________________________

Še nekaj me zanima.
Vedno ko se brijem pod brado (predel vrata), mi po britju nastanejo rdeče pikice, ki izginejo šele po 1-2 dneh. Poskusil sem že vse načine britja, z britvicami, z elektr. brivnikom…, vedno isti rezultat.

Ali obstaja kaka rešitev glede tega problema (mogoče kaka krema), čeprav bi raje želel preventivo.

Hvala za pomoč.

Borut

Spoštovani,

popolnoma vas razumem , ker se je meni podobno zgodilo ,ne na koelnu sicer.
Za kaj gre? Ob tem, ko ste se poškodovali, je bil odrgnjen in poškodovan tudi bazalni sloj povrhnjice, iz katerega se povrhnjica ali epidermis obnavlja, zato je to mesto zaponilo manj kvalitetno vezivno tkivo- posledica je nastanek brazgotine, ki je sprva pordela kasneje pa pobledi (1-1.5 leta).
Dokler je še v pordeli fazi , bi pordelost eventuelno lahko omilili z žilnim laserjem. Menim , da vam omenjene kreme ne bodo bistveno pomagale.

Svetujem vam , da se ne brijete na suho, za ta predel bi lahko uporabljali britvico Venus (ki je sicer namenjena za žensko kožo), po britju si kožo namažite z losijonom.

Pozdrav
Larisa Stojanovič

________________________________ asis.Larisa Stojanovič, dr.med.spec.dermatovenerologije

koliko časa pa je ponavadi v t.i. pordeli fazi?

Spoštovani,

lahko tudi 1 leto. Globlja kot je bila poškodba, dlje traja rdečina.

Pozdrav
Larisa Stojanovič

________________________________ asis.Larisa Stojanovič, dr.med.spec.dermatovenerologije

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close