Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Krema za obraz ?

Krema za obraz ?

Spoštovana !

Lepo vas prosim za eno kratko pomoč, da ne bi za vsako malenkost sitnaril svojega dermatologa. Namreč…za zdravljenje luskavice uporabljam 30% Kuterid v belobazi, za nego pa 10% olivae v linolafett bazi.

Slednje je sicer zelo blagodejno, vendar pa za kožo obraza se mi zdi preveč mastno, ker koža nekako ne diha. Ker je na obrazu hkrati koža zelo občutljiva in zaradi tega odpadejo kaki steroidni namazi, pa tudi umivamo si obraz seveda pogosteje kot telo, kar dodatno izsuši kožo, me zanima, kaj mi priporočate za nego obraza?

Ali samo vodo, če in kakšno milo, predvsem pa kakšno oziroma kar katero kremo (upam da ne bo Primož zameril, če navedete kar ime, znamko), da bila primerna za nego v tem mojem primeru.

Lepa hvala za pomoč. Miha.

Spoštovani,

če imate suho kožo obraza, se izogibajte toaletnim vodicam zlasti na alkoholni osnovi.
Sicer vam pa svetujem kremo Nivea za moške oz. Thermal tvrdke Vichy (v lekarni jih prosite za vzorec, nekoliko bolj mastna je Nutrilogie). Glede na to , da ne uporabljate pudra je dovolj splakovanje obraza z vodo 1 krat denvno, takoj zatem , ko je koža še vlažna , se pa namažite. Najbolje bi bilo , če bi se mazali 2 krat dnevno. ZA telo uporabljajte le milo v kosu npr. Aveene syndet, milite samo intimna področja , ostale kože ni potrebno pretirano militi, ker ni potrebe, razen , če ste zares umazani.

Lep pozdrav
Larisa Stojanovič

________________________________ asis.Larisa Stojanovič, dr.med.spec.dermatovenerologije

New Report

Close