Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija solarij

solarij

mene pa zanima kako naj letos začnem obiskovat solarij?koliko časa, kolikokrat na teden…povem pa naj Vam še, da imam zelo belo polt…

najlepša hvala

Spoštovani,

verjetno še vedno širša javnost ni seznanjenja o škodljivih učinkih UV žarkov na kožo ne glede na izvor -sonce ali solarij. Vsaka zagorelost pomeni, da je bila koža poškodovana, tako da velja -ne obstaja zdrava zagorelost.
Nejbolj dovzetni za škodljive posedice izpostavljanja UV žarkom so prav osebe , katerih kožo dermatologi ocenijo kot fototip 1 ali 2 , kar pomeni, da imajo te osebe svetlo polt, svetle oči in so svetlolasi, pomembno je , da njihova koža ne porjavi , temveč jo opeče. Osebe, s takim tipom kože imajo večje tveganje za nastanek kožnega raka, vključno z melanomom in tudi njihova koža se hitreje stara.

Iz povedanega sledi, da ne priporočam obiska v solariju oz. ga odsvetujem , če želite imeti lepo kožo. Zmotno je prepričanje, da je zagorelost zdrava.

Najbolj me čudi, da ljudje, zlasti ženske na eni strani uničujejo kožo z obiski v soalrijih, po drugi strani pa kupujejo drage kreme za nego kože.

lep pozdrav
LArisa Stojanovič

________________________________ asis.Larisa Stojanovič, dr.med.spec.dermatovenerologije

New Report

Close