Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija potek odstranitve koznega znamenja

potek odstranitve koznega znamenja

Pozdravljeni!

V kratkem mi bo dermatolog odstranil nekaj mm izboceno znamenje, ki pa je zelo blizu spolovila (priblizno 2-3cm stran). Vem, da je cudno vprasanje, vendar me zanima, ali se bom mogla sleci tudi spodnje hlacke? Zanima me, na kaksen nacin se znamenje odstrani? Se izreze ali se odstrani z laserjem..? Ali bom dobila injekcijo oz. lokalno anestezijo? Zanima me tudi, koliko casa poseg traja in ce kaj boli med in po posegu? Ze vnaprej se zahvaljujem za Vas odgovor.

Lp, Ixca

Spoštovani,

tudi če si boste morali sleči spodnje perilo, je operacijsko polje vedno pokrito z izjemo predela , ki bo operirano. Če prav razumem ,vam bodo znamenje odstranili z operativnim izrezanjem, predhodno področje anestezirajo z lokalnim anestetikom , če nanj niste alergični. Operacija običajno traja 10-15 minut in rane se v tem predelu estetsko lepo celijo.
Izrezani material po doktrini pošljejejo na patohistološki pregled. Običajno ni pooperativnih bolečin , občasno lahko “cukajo ” šivi, ki jih po 7 dneh odstranite pri osebnem zdravniku. Pomembno je , da predela ne močite in 14 dni ne hodite na razgibalne vaje , da se operativna rana ne razpre.

Torej, brez bojazni.
Lep pozdrav
Larisa Stojanovič

________________________________ asis.Larisa Stojanovič, dr.med.spec.dermatovenerologije

Pozdravljeni,

Danes sem bila na kirurgiji, kjer so mi odstranili dve materini znamenji. Eno znamenje je bilo pod prstom na nogi in to je bilo bolj sumljivo kot tisto, ki so mi ga odstanili na leve nadlahti. Prava kirurginja, ki me je pregledala je komentirala, da običajno ne odstanjujejo dveh znamenj na tako različnih mestih in je rekla naj mi najprej odstranijo tisto znamenje na nadlahti. Govorila je, da bodo morali vmes prati inštrumente,…

Ko sem prišla v operacijsko sobo se je vse odvijalo s tako hitrostjo, da nisem omenila kar mi je rekla kirurginja in so mi potem najprej odstranili znamenje na nogi. Sedaj me je pa strah. Kaj, če je z znemenjem na nogi kaj narobe in so npr. rakaste spremembe prenesli še na roko??? Vmes nisem zasledila, da bi kaj umivali?

Oprostite moji zmedenosti a vašega pojasnila bom zelo vesela.

Pozdrav!

rakavih celic se ne prenaša na ta način, tako , da je ta strah odveč.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Najlepša hvala za odgovor.

New Report

Close