Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija akne in nosečnost, exfoliac

akne in nosečnost, exfoliac

Spoštovani!

Prebrala sem že nekaj starih tem v tem forumu, ki se nanašajo na mojo težavo, pa bi vam vendarle rada postavila vprašanje. Stara sem 26 let in sem v 15. tednu prve nosečnosti. Z aknami (samo na obrazu) sem imela težave v puberteti, v 7., 8. razredu, mogoče še v 1. letniku srednje šole, nato pa se mi je koža izboljšala, pravzaprav je bila celo izredno lepa in čista. Kar nenadoma se mi je okrog 21. leta stanje radikalno poslabšalo, dobesedno v roku 14 dni je bil moj obraz obupen. Odtlej imam stalno večje ali manjše težave z mozolji. Poskusila sem po moje kar vse po vrsti razen roaccutana.
Najprej sem uporabljala kolekcijo vichy normaderm, pila pivski kvas, po nasvetu dermatologa začela jemati diane 35 in se mazati s klimicin gelom zjutraj in skinorenom zvečer. To jekar precej pomagalo, vendar sem obe kremi po pol leta ali letu dni prenehala uporabljati, ker so se mi zdele preveč agresivne (nato se spet uporabljala vichy), tablete pa po letu in pol. Naj dodam še, da moja koža ni mastna, temveč prej suha ali normalna, predvsem pa je zelo tanka in zato občutljiva. Skratka, po prenehanju tablet je bilo stanje solidno, z občasnimi poslabšanji. V času teh poslabšanj sem tudi marsikaj preizkusila, niti se ne spomnim več točno kaj,vem, da so bile vmes tudi tablete clinofug, ki niso pomagale in še kaj.
Pred tremi leti mi je dermatologinja svetovala kolekcijo exfoliac – gel, piling in kremo 15, ter klimicin T ter differin gel. Exfoliac je fantastičen, drugih dveh že nakj časa ne uporabljam več, še vedno pa so se mi tu in tam spustili gnojni mozolji, predvem na licih, in čedalje bolj pogosto. Novembra, decembra in januarja letos sem jedla tudi homeopatska zdravila Hepar Sulfuris D 10, ki so pokazala delno izboljšanje. Ko sem izvedla,da sem noseča sem jih nehala jemat.
Zadnjih 10 dni pa imam spet hude probleme, sploh pe tem, ko sem v ponedeljek namesto kreme 15 kupila za spremembo lotion exfoliac in sem dobila čisto pravo alergično reakcijo, koža je bila rdeča, pekla je, in spustilo se mi je ogromno majhnih in nekaj večjih mozoljev. Se koža mogoče čisti, ne mara lotiona ali je to posledica nosečnosti? Včeraj sem bila pri dermatologinji in meni, da sem zaradi nosečnosti postala preobčutljiva za exfoliac, naj ga ne uporabljam več in naj si kupim eucerin zeleno linijo in dala recept za dalacin T, lokalno. Ne vem, če ima smisel, da se s tem sploh mažem, ker vem, da mi klimicin ne pomaga NIČ, dalacin je pa itak isto.
Skratka, zanima me, ali naj res vržem vso svojo exfoliac kolekcijo za 10.000 SIT stran in kupin novo eucerin še enkart za 10.000, ali lahko morda piling in čistilni gel še vedno uporabljam in kupim samo eucerin kremo? Ali menite, da bi lahko namesto dalacina/klimicina uporbljala lokalno ta moj exfoliac lotion? Ali bi bilo sploh najboljše, da vržem vse stran in se umivam z anvadnim milom in se mažem s soleo ali niveo??? Ali kaj lahko naredim?
Se opravičujem, ker šele zda vidim, da sem Vam napisala čisto predolgo in zateženo pismo, ampak sem že res obupana, pri 26 imam še vedno mozolje, namesto da bi v nosečnosti izginili, jih imam še več, poleg tega sem nehala kaditi, ne pijem, se prehranjujem čim bolj zdravo, pijem veliko tekočine, pa nič ne pomaga.
Za odgovor in mnenje bi vam bila zelo hvaležna. Lep pozdrav,

Tanja

Spoštovani,

na Vašem mestu bi 1 teden opustila vse. Nato bi ponovno poskusila z Exfoliac režimom kot ste ga izvajali pred lotionom iste tvrdke, tega pravzaprav ne bi več uporabljala. Izogibajte se maskam.

Sporočite mi , kako bo (na kratko mi še navedite o čem je šlo, odgovorjena pisma težko iščem).

Lep pozdrav
Larisa Stojanovič

________________________________ asis.Larisa Stojanovič, dr.med.spec.dermatovenerologije

New Report

Close