Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija suha koža na rokah

suha koža na rokah

v zadnjem času je koža na mojih rokah postala tako suha, da tudi mazanje s kremo večkrat na dan le delno pomaga, pa še to le do naslednjega pranja (zadostuje, da si umijem roke z milom). začelo se je tako, da sem imela enkrat občutek, kot da mi je koža ‘premajhna’-če sem hotela iztegniti prste, me je vse kar žgalo. zdaj pa je koža hrapava, se po malem lušči. ali je to le zaradi zime ali je potreben obisk pri dermatologu? do včeraj sem si roke večkrat dnevno mazala s kremo kamill za roke, zdaj pa z ‘acryva skin care’, ki je malo bolj vlažna.

lp

Spoštovani,

glede na napisano , potrebujete mastna mazila in ne toliko hidratantnih krem. Zvečer bi bilo smiselno narediti kuro z mazilom z okluzijo-kar pomeni, da namažete roke izdatno z mastnim mazilom (recepta vam pač ne morem spisati) in oblečete plastične rokavice-tako imate 2 uri.
Po vsakem umivanju rok si hrbtišče namažite z Menalind kremo za roke.

Pozdrav
Larisa Stojanovič

________________________________ asis.Larisa Stojanovič, dr.med.spec.dermatovenerologije

Pozdravljeni,
jaz imam izredno suho kožo na rokah, mažem se z najrazličnejšimi kremami čez dan, za čez noč pa uporabim bolj mastne kreme. Koža na rokah je hrapava na hrbtišču dlani, ter bela, kot da bi se mi luščila, res da si roke kar pogosto umivam, imam pa tudi od Eucerina milo za roke. Prav tako imam suho kožo še na nogah, med kolenom in gležnjem, vendar tam ni tako opazno, na rokah do komolcev, koža pa me tudi večkrat peče in postane rdeča ali srbeča. Suho kožo imam tudi na obrazu, okoli ustnic, ter za ušesi, kjer se začne luščit. Te težave imam predvsem ko se začne hladno, poleti niso tako opazne.
Ali mogoče predlagate še kakšno kremo, ali naj grem do dermatologa ?
LP

POzdrav!
Ugodne zadeve so kopeli: Trixera, LInola, Eucerin………. Krem je cela vrsta v lekarnah, nerad o firmah.
Na žalost je običajno v takšnih situacijah potrebna stalna in redna uporaba mastnih krem, ker spremeniti kožo se pač ne da.
Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close