Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija herpes 100 tič

herpes 100 tič

Spostovani!

Ja tale herpes na ustnici nam pa res greni zivljenje. Sin (7) ima po celi spodnji ustnici ocvirke. Vceraj se mu je razsirilo tudi na brado. Prav smili se mi. Naj povem da je od novega leta pa do danes bil trikrat po en teden doma. Toliko se sploh ni bil bolan. Ali obstaja kaksno ucinkovito mazilo za namazat ko zacutis na ustnici znacilno srbenje? No pri otrocih ponavadi opazim ko je ze manjsa bunkica ker srbenja se ne prepoznata. Ali je kaksna preventiva? In pa rada bi vas vprasala s cim lahko pomagam da se bo ta herpes ki ga ze ima umiril?
Najlepsa hvala!

Spoštovani,

verjamem, da je ponavljajoč labilani herpes lahko precej nadležen.
Ponovitve (ponovne epizode) se dogajajo ob zvišani telesni temperaturi, večjih telesnih ali psihičnih obremenitvah, okužbah , torej več ali manj takrat , ko pade imunost posameznika. Zagoni so tudi pogostejši v prvih 3 letih po primarni okužbi, kasneje se zredčijo.

V času , ko so prisotne spremembe, je pomebna hidracija telesa -pitje zadostne količine vode, čaja, ob bolečinah lahko tudi analgetik. Enkrat , ko so mehurčki prisotni , ter kasneje kraste ,se odsvetuje mazanje , ker antivirotiki v takem primeru lahko povzročijo preobčutljivostno reakcijo. Antibiotike mažemo le v primeru naknadne (sekundarne ) bakterijske okužbe.

Acyclovir mazilo (antivirotik) lahko namažete v zelo zgodnji fazi-občutek skelenja, pečenja, mrgolenja.V takih primerih lahko zavre hujši izbruh herpesa in skrajša tudi čas celjenja.

Sicer pa ponekod predpišejo cinkovo pasto, vendar morate biti pazljivi, da še bolj ne “zapacate ” stanja.

Torej sledi, da je čas tisti , ki je potreben za zacelitev.
Morda bi morali tudi pregledati , kako se vaš otrok prehranjuje in kako vzdržuje čistočo rok.

Pozdrav
Larisa Stojanovič, dermatovenerologinja

________________________________ asis.Larisa Stojanovič, dr.med.spec.dermatovenerologije

Pozdravljeni!
Sama sem imela velikokrat probleme s herpesom. Pomagala sem si na različne načine, pa ni nič zaleglo. Najbolj zanesljivo sem ustavila herpes z ledeno kocko, ki sem jo držala na izpuščaju.Žal pa je bilo to neizvedljivo, če se mi je herpes pojavil v službi.
Potem pa sem nekega dne v prilogi Slovenskih novic (Delo in dom) prebrala o učinkovitem sredstvu proti herpesu- ZELIŠČNEM MAZILU , ki ga izdeluje Ivan Maršič iz Škofljice ( tel.: 041-685-092 ali 01/ 36-66-219) in od takrat mi herpes ne predstavlja nobene skrbi več. Ko začutim spremembo na ustnici, jo enostavno namažem z mazilom in to ustavi vsak nadaljni razvoj herpesa.
Mazilo se dobi na ljubljanski tržnici, pomaga pa pri: vseh spremembah na koži, krčnih žilah, trombozi, oteklinah,sinusih, hemoroidih ter celo zaščiti pred soncem.
Upam, da sem komu pomagala!

Hvala, mmisaa, sliši se bajno. Jaz ga imam pravkar na ustnici in del mi sega celo v nos (!) Tudi jaz si gor pritisnem ledeno kocko ali pa kar sneg. A kaj, ko se največkrat naredi čez noč. S to neumnostjo se borim že od malega, zdaj sem že sama mama, pa ni nič bolje :((

Tudi meni pomaga ledena kocka, ampak samo ko ga takoj zacutim. Tudi sam ga imam ze odkar pomnim in je res ena nadloga. Skoda da sem za ledeno kocko izvedel sele pred kaksnim letom. Sem pa opazil to da ce se ne sekiram glede herpesa se mi ne razvije vedno ko zacutim znan obcutek na ustnici in je nacelom tudi manjsi, kar je zanimivo, najbrz je povezano s stresom.

Drugace pa sem imel ze kar nekaj razlicnih krem in ni nobena ne vem kako pomagala edinole ena ki mi jo je oce kupil v avstriji in se pri nas ne dobi. Mogoce pa bom sprobal tole zeliscno kako se obnese, hvala za informacijo!

LP

New Report

Close