Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija grozna koža na nogah

grozna koža na nogah

Pozdravljeni!
Imam velike težave s prekomerno poraščenostjo. Večinoma mi dlake na nogah z voskom populi kozmetičarka, včasih pa si jih tudi pobrijem. Težava pa je v tem, da so dlake zelo močne in po nogah se mi naredijo razni mozoljčki, ranice in turi. Niti slučajno ne morem poleti obleči kaj kratkega, ker so noge resnično GROZNE! Tako da tudi, ko se mi tur pozdravi, ostane rdeč flek. Zdravnik mi je par turov tudi že izrezal. Naredila sem tudi preiskavo krvi, pa je vse ok. Poskusila sem tudi že z raznimi kremami, pa nič ne pomaga. Zanima me, kako je z laserskim odstranjevanjem dlak? Je možno dobiti tudi napotnico za laser? Hvala lepa za odgovor.
Lp

Spoštovani,

že sami ste napisali rešitev , ki vam jo tudi sama predlagam.
Laserske odstranitve dlak običajno na napotnico ne izvavjajo , ker je to kozmetična težava, da se tako izrazim.
Obstajajo sicer bolezni s prekomerno poraščenostjo, vendar je v tajih primerih hormonska slika spremenjena.
Za lasersko odstranjevanje dlačic je pomembno , da je koža neposončena in da so dlake temne. V tem času tudi ne smete uživati retinoidov .
Poseg ni ravno prijeten, ker je čutiti zbadanje , vendar različni ljudje ralično prenašajo, energija laserskega žarka se seveda prilagaja. Veliko oseb si tako odstrani nadležne dlake. Še ena pomembna reč je za omeniti- poseg je potrebno ponoviti do 6 krat za trajnejši učinek.

Svetujem vam , da poseg opravite pri dermatologu.
Pozdrav

________________________________ asis.Larisa Stojanovič, dr.med.spec.dermatovenerologije

Bila sem v enakem položaju. Opozorila bi vas le na to, da renično ta poseg opravite pri dermatologu in ne v kozmetičnem salonu (čeprav je cena tu bolj mamlijva, lahko, da boste odšli razočarani). Pozanimajte se na Parmovi v Lj, jaz sicer hodim v Rogaško k dr. Slivnikovi in sem zelo zadovoljna (tudi cenovno).

Hvala lepa za odgovore.Mi lahko še poveste kakšna je cena, ker jaz sem izračunala, da bi me to stalo okoli 700-800.000sit. Kolikokrat pa ste že bili in kakšni so rezultati? Najlepša hvala,
Lp

medvedka, sočustvujem s tabo. tudi jaz imam že nekaj let podoben problem. res me zanima, kako je s tem laserjem. daj, bodi tako prijazna in javi kako je šlo da se še jaz opogumim.
pa en nasvet – pred tremi meseci sem odktila kozmetiko Thalgo, namenjeno prav najinim tegobam. ob tromesečni redni uporabi ugotavljam, da je stanje izboljšano za cca 40%. res da oba proizvoda staneta cca 10.000,00 vsak ( do danes sem porabila le polovico), ampak le občutno ceneje kot laser. sprobaj in javi.
lp

New Report

Close