Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija prhljaj ali kaj’

prhljaj ali kaj’

ŽE cca imam probleme s prhljajom ali kaj bi to bilo? To so take velike 3 x 3 mm luske ki jih z nohtom lahko tudi odluščim, potem pa je spodaj zelo rdeče. Največ tega je na koncu las na čelu in vse nazaj do sredine glave, spodaj pa ni nič. To me tudi zelo srbi. Naj vam povem da sem probala vse, res čisto vse šampone, masaže….. mogoče je pomagalo kakšna dva dni potem pa jovo na novo. Občasno je tega zelo, zelo veliko, občasno pa manj ampak prisotno je vseskozi. Imam pa te luske tudi na obrveh, ki me tudi zelo srbi in je tudi rdečica prisotna. Bila pa sem tudi pri dveh dermatologih, ki sta rekla da je to prhljaj in da naj si kupim Vichy-NIČ NI POMAGALO!!!

Prosim svetujte,hvala!

Spoštovani,

verjetno gre pri vas za seboroični dermatitis.
Glede na opis sprememb bi bila primerna uporaba kortikosteroidnega mazila oz. tonika za krajši čas po shemi (dobite jih le na recept).
Do obiska pri dermatologu vam svetujem uporabo ASlsun šampona.
Pozdrav

________________________________ asis.Larisa Stojanovič, dr.med.spec.dermatovenerologije

Živjo!
Ker sem tudi sama poskusila vse živo pri enakem problemu vam priporočam regenerator ki hidratira kožo – na vem če je reklama na mestu ampak meni res pomaga od Kerastasa regenerator Hidracalm ali nekaj takega… – pa kak nežen šampon za podlago… Pri meni se je vse zelo izboljšalo. Svetujem tudi res temelito odstranjevanje pudra in ličil iz obrvi… Pa veliko uspeho!
LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close