Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Depilacija & bezgavka

Depilacija & bezgavka

Pri depiliranju z peno in želetko se mi je pred kratkim pod levo pazduho pojavila na otip trda in boleča bezgavka. Po obisku zdravnika sem dobila Orbenin kapsule in Klimicin dermalno raztopino. Po nekaj dne je oteklina in bolečina izginila, kljub temu da sem pri jemanju teh kapsul občutila slabost in sem jih nehala jesti pri številki 46 (zdravnik je predpisal 2 na 6 ur)
Po nasvetu zdravnika sem začela uporabljati depilacijsko kremo za občutljivo kožo, ki je (tako piše) dermatološko preizkušena. Zdaj se mi je po dveh dneh po depilaciji ponovno pojavila oteklina in bolečina.
Kaj mi svetujete, kot rešitev tega problema, saj prej nikoli, kljub depilaciji nisem imela nobenih težav?
Vnaprej hvala.

Spoštovani,

otečena in boleča bezgavka je ponavadi znak vnetja v področju iz katerega prihaja limfa v pazdušne bezgavke, ki jih je (mimogrede) več in so razdeljene v skupine.

Ali je možno , da ste se med britjem ranili?
Drobne ranice so lahko včasih razlog, da pride do okužbe z bakterijami in zato bezgavka oteče in boli, lahko se pojavi tudi lokalna rdečina.

ste poskusili z britvico Venus , ki je tako izdelana , da se prilega koži in premika med britjem.
Morda bi bilo smiselno dlačice odstraniti z laserjem. Postopek je potrebno 4-6 krat ponoviti. Zadržek je kar velika cena.
Sporočite mi , kja boste ukrenili.

Pozdrav

________________________________ asis.Larisa Stojanovič, dr.med.spec.dermatovenerologije

Pozdravljeni,
pri prejšnjih depiliranjih z želetko nisem opazila ranic.
Sicer pa se je težava pojavila tudi ob uporabi depilacijske kreme, to me skrbi (želetko sem že pred 1 mesecem opustila)

Spoštovani,

ali se morda rabite v prste rok, na dojki?
Se zbodete?

Pozdrav

________________________________ asis.Larisa Stojanovič, dr.med.spec.dermatovenerologije

Pozdravljeni!

Imam popolnoma identičo težavo, s katero se soočam že dobrih 10 let. Po vsakem britju ali depiliranju pod pazduhami se mi na bezgavkah pojavijo bulice, ki jih je lahko tudi več. V tem primeru imam težave z dvigovanjem rok. Rešitve praktično ni, razen prenehanje z britjem in depiliranjem, kar pa praktično ne pride v poštev. Kar se pa tiče laserske depilacije… Tudi to sem poskusila in verjemite NE DELUJE! V Studiu Ma v Kranju sem opravila veliko več kot 6 postopkov in zapravila goro denarja. Na začetku je bilo dlak sicer manj, po približno parih mesecih pa je bila poraščenost popolnoma identična. Danes po približno 3 letih je dlak toliko kot prej, niso ne tanjše, ne manjše in ne manj črne kot pred postopkom! Mogoče pomaga edino zelo ostra britvica v brivniku, tako namreč rezila ni potrebno preveč drgniti po koži. Dejstvo je, da je koža pod pazduhami tako občutljiva, da so mini ranice, očesu skorajda nevidne, praktično neizbežne in prav tako okužba, pri očitno zelooo občutljivih osebkih :).

Spoštovani,

poskusite z bridivico Venus in si kožo pr britju takoj namažite z alkoholom in ko se posuši še z antibiotičnim mazilom (1 krat ).To sicer lahko poveča možnost kasnejše preobčutljivostne reakcije (pri nagnjenih osebah), vendar poskusite.

Glede laserske odstranitve dlačic menim, da je ta postopek smiselno opravljati pri zdravniku. Vprašanje je, kolikšne so bile energije laserskega sistema, ko so vam dlačice odstranjevali.

Lep pozdrav
LArisa Stojanovič

________________________________ asis.Larisa Stojanovič, dr.med.spec.dermatovenerologije

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close