Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija ali je to alergija?

ali je to alergija?

lp
Moja dve leti stara punčka ima od zapestja pa do komolcev nekakšne rdeče izpuščaje ,kot nekakšen lišaj,ki pa zelo srbi,saj se zelo praska najbolj ponoči in to do krvi.Pediatrinja je sicer rekla da je to neke vrste alergija in da se stanje v zimskem stanju poslabša(ker so se sicer težave začele že lani takšen čas in se je potem nekako umirilo).Bile sva tudi na testiranju,ki ni pokazalo nič(osnovno testiranje).Zdaj imava sirup proti srbenju(ZYRTEC),ki pa ne pomaga nič.Mažem jo s hladilno kremo,ki čez dan nekako vse skupaj oblaži,ponoči pa se spet spraska.Mene zdaj najbolj zanima vaše mnejne kaj naprej,tako naprej ne gre,punčka se mi smili,ker jo zelo srbi in tudi tako ne bore biti…naj se greva na kakšno testiranje…nekakšen vzrok temu mora biti.
Najleša hvala za vaš odgovor

Spoštovani,

zelo možno je , da ima vša punčka atopijski dermatitis.
To je zelo pogosta bolezen , ki se začne v otroštvu.
Takoj , ko bom imela čas , bom o tem nekaj napisala.
Zanekrat vam toplo priporočam , da se oglasite na otroškem oddelku Dermatološke klinike, ambulante so sedaj v okviru Mestne otroške bolnišnice.
Pri AA je zelo pomemben natančen razgovor in razlaga staršem glede nege kože takega malčka, bolezen lahko na koži in ponavadi je tako izzveni čez nekaj let.

Ne vem , na kaj ste bili testirani.
V vsakem primeru svetujem , da hčerkico umivate le s trdim milom torej milom v kosu (sintetičnim detergentom ali sindet) , predhodno lahko kožo celo naoljite z otroškim oljem , po umivanju pa kožo namažete z Bepanthen mazilom ( 2 krat denvno namazati ) oz. čez dan Bepanthen plus. Dnevno jo morate namazati vsaj 4 krat.
Kjer spi ,naj bo prostor dobro prezračen, s čim manj preprogami in zavesami.

Morda bi bilo potrebno narediti še pric testiranej, če ste opravili le testiranje krvi.

Pozdrav

________________________________ asis.Larisa Stojanovič, dr.med.spec.dermatovenerologije

New Report

Close