Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija rdečica

rdečica

lep pozdrav….
imam problem ki mi uničuje samozavest….ker nisem zamozavestna pogosto zardim….enostavno se ne morem zadosti sprostiti da bi to premagala….zaradi tega mi je nerodno govoriti z ljudmi….tudi pri fantu opažam da mu to ne ugaja in me na to celo večkrat opomni, vendar pa ravno ob njegovi prisotnosti največkrat zardim….ker že skoraj dve leti jemljem KT sem pomislila da so mogoče one vzrok temu ker preden sem jih začela uporabljati se mi to ni dogajalo….ker nebi rada kar tako zaradi njih nehala (če so že one vzrok),ker imajo tudi kar nekaj pozitivnih učinkov….bi rada to rdečico z nekim prekrila….pudra ne uporabljam….imama pa suho kožo ki si jo zato nekajkrat namažem s kremo AQUA BALEA….to pa je tudi vse kar uporabljam za svoj obraz….ker nimam kakih posebnih “težav”…

…upam da nisem predolga ampak sem želela svojo težavico dodobra razložiti da bi dobila ustrezne odgovore :))

hvala vam za odgovore že vnaprej

Spoštovani,

kontracepcijske tablete so lahko vzrok omenjene rdečice, lahko je pa tudi psihičen, prisotnost vašega dragega v bližini. Mislim, da bi se vidva morala malce o tem pogovoriti. Neugodno je , da vas na to opominja tudi vam draga oseba, ki pa bi prav nasprotno morala rdečino nekako podceniti oz. zanemariti, da se tako izrazim.

Vichy je sedaj na tržišču v Evropi predstavil korektivno kozmetiko Dermablend, ki so jo lahko že kupi v lekarnih v Italiji npr., ki zelo uspešno prekrije rdečico.

Sicer pa Vam svetujem polaganje hladnih (ne ledenih ) obkladkov na lica, ko so le-ta rdeča.

Pozdrav

________________________________ asis.Larisa Stojanovič, dr.med.spec.dermatovenerologije

Pozdravljena!
Sama imam podobne težave kot ti, mogoče celo hujše. S športom se namreč sploh ne morem ukvarjati, saj sem popolnoma rdeča oz.vijolična po celotnem obrazu že po manjši obremenitvi, čeprav nisem pretirano debela. Sem tudi bolj sramežliva in zardim ko sem vprašana (v šoli), poleti ko je vroče, včasih kar tako.
Sicer vem da ti s svojim “pismom” nisem nič pomagala, vendar je to mogoče le majhna tolažba, da veš, da nisi edina s takšnimi problemi.
Lep pozdrav!
Mateja

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close