Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija nadležne pikice

nadležne pikice

Pozdravljeni.
stara sem 19 let. moja koza na obrazu je mesana do mastna.
sedaj pa moj problem: vsake toliko časa se mi koza okrog ustnic in brada zelo izsuši (beri: zelo zelo izsuši). tako da se mi na tem predelu koze pojavi ogromno majhnih belih pikic (kot mozoljcki izgledajo), teh pikic je res ogromno. koza me zelo srbi in postane zelo opazna. predel zelo pordeči, pa tudi te bele pikice so zelo opazne, kar me seveda moti. Ne uporabljam nobenih pudrov, samo vlažilno kremo, pa še to sem nehala uporabljati, vendar razlike ni nobene.

nisem še bila pri zdravniku zaradi tega, vendar pa sem odšla v lekarno, kjer mi je farmacevtka ni znala pomagati, vendar mi je za pokusino dala mazilo Kuterid G. mazilo mi ni nevem kako pomagalo. da je vse izginilo je trajalo 3, 4 dni.. kar ponavadi traja tudi če se ne mažem..
ne vem ali je to alergija, ali kaj drugega.. vcasih je bolj izrazito, vcasih manj.. kot otrok nisem imela nobenih alergij.

prosim Vas za nasvet..

lep pozdrav
911

Spoštovani,

moj nasvet je , da se oglasite pri dermatologu.
Kuterid G vsebuje kortikosteroid, ki lahko stanje še poslabša ob nepravilni uporabi in le začasno pomaga . Stanje lahko preide v začaran krog poslabšanj in izboljšanj, s tem , da bodo poslabšanja vedno izrazitejša .
Torej smer dermatolg.

To je vse , kar bi vam napisala.

Pozdrav

________________________________ asis.Larisa Stojanovič, dr.med.spec.dermatovenerologije

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close