Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija trni v peti

trni v peti

Zdravo! Prosim vas za nasvet glede odstranjevanja “trnov v peti”. Gre za zatrdline v peti, pete so zelo boleče, zlasti pri hoji, pa tudi v mirovanju, baje je tkivo okoli trnov tudi vneto. Predpisali so mi fizioterapijo. Kolikor razumem, gre pri tem bolj za lajšanje bolečin kot pa za odstranitev vzroka. Slisala sem, da obstaja lasersko odstranjevanje “trnov”. Ali je to res? Kje to delajo, kakšen je ta postopek in kako se da naročiti? Ze vnaprej hvala za odgovor!

Spoštovani,

v vsaki zdravstveni reviji oz. reviji s to tematiko so naslovi privatnih dermatologov, ki ponujajo tudi lasersko zdravljenje.

Pozdrav

________________________________ asis.Larisa Stojanovič, dr.med.spec.dermatovenerologije

Zdravo! Poklicala sem na Dermatološko lasersko kirurgijo v Rožni dolini, kjer so mi rekli, da nimajo ustreznega laserja za odstranjevanje trnov v peti. Niso mi znali svetovati, kam naj se obrnem naprej. Imate vi mogoče kakšen nasvet? Vnaprej hvala za odgovor.

Spoštovani,

zaradi določennih pritiskov (obutve) se na koži podplatov lahko pojavijo zaroženitve oz. keratoze.
Potrebno jih je omehčati s salicilnimi mazili oz. obliži , s skalpelom jih nato pedikerke lahko izpraskajo. Pomembno je nekaj časa nosti na obremenjenih mestih (če ne zamenjamo obutve oz. ne naredimo posebnih lastnemu stopalu prilagojenih vložkov) posebne obliže, ki so na meswtu pritiska votli.

Včasih je situacija neugodna in je potreben tudi operativni poseg.
Morda bi se za začetek oglasili pri pedikerkah Lassane v kleti kliničnega centra.

Pozdrav

________________________________ asis.Larisa Stojanovič, dr.med.spec.dermatovenerologije

New Report

Close