Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija alergija

alergija

LP!

Že 8 let imam to bolezen. Poskušala sem že vse vrste zdravljenja od kortikosteoridov, pa bioresonance in ne vem kaj še vse. Pri tej bolezni pač poizkusiš vse kar je na voljo. Nič od tega mi ni pomagalo. Moje stanje je trenutno res obupno po koži, kar ima tud velik vpliv na mojo psiho. V bistvu ves čas razmišljam o tem, tudi takrat, ko je moje stanje boljše in vse to se pozna na moji psihi. Res sem zelo obremenjena s to boleznijo, ker me omejuje na vseh področjih mojega življenja. Nikakor se ne morem sprijaznit z dejstvom, da za to bolezen ni nikakršnega zdravila.
A je možno, da kdaj sploh izgine sama od sebe? Kaj vse bi mi še priporočali? Ker s tem, da je bolezen neozdravljiva se nikakor ne morem sprijazniti. Ali so kakšna nova dognanja na tem področju? Ali obstajajo kakšni uspešni rezultati zdravljenja iz tujine? Rada bi vedela čim več, da vem kam vse se še lahko obrnem. Sumim, da bi moje bolezensko stanje lahko povzročal cigaretni dim. Ali je to mogoče? Namreč noben zdravnik mi ni rekel, da bi bil lahko to vzrok, niti sama nisem omenila. Mogoče pa to ni vzrok, ampak mogoče omogoči sam pojav bolezenskih znakov (izpuščajev) ?Ampak počasi sumim, da drugega kot to ne bi moglo bit. Skoraj se mi zdi, da pojav te bolezni in moj začetek kajenja sovpadata skupaj. Rada bi samo vedela, če je to mogoče, ker potem bom imela res večjo voljo za prenehat kaditi, ker sem že poskušala a nikakor mi ni uspelo, prav zaradi tega mojega psihičnega stanja, ki mi nikoli ni dopuščalo.

Najlepša hvala za odgovor!

Spoštovani,

morda sem spregledala, vendar ne vem o kateri bolezni pišete.
Pričakujem Vaš odgovor.

Pozdrav

________________________________ asis.Larisa Stojanovič, dr.med.spec.dermatovenerologije

Spoštovana dr. LarisaS, ime bolezni se skriva v naslovu (temi) sporočila : alergija.

Če prav vem iz knjig, vsebuje cigaretni dim cca 400 kemikalij, od katerih je cel kup t.i. iritantov, ki tako kot alergeni lahko sprožijo alergijske reakcije. Sam tobak pa je tudi alergen. Alergiki in astmatiki bi se torej seveda morali izogibati aktivnega kot tudi pasivnega kajenja.

LP!

Spoštovani,

drži, vsi se moramo izogibati cigaretnemu dimu.
V zadnjih sto letih je človek proizvedel pol milijona novih substanc, zato ni čudno , da število alergij narašča.
Pozdrav
Larisa Stojanovič

________________________________ asis.Larisa Stojanovič, dr.med.spec.dermatovenerologije

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close