Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija znamenja na trebuhu

znamenja na trebuhu

lep pozdrav,

moj problem je naslednji. ze pred nosečnostjo sem imela na trebuhu več lepotnih znamenj kot drugje po telesu. v času nosečnosti pa je to število naraslo na neprešteto, pike so ostale tudi po rojstvu in se delajo znova in znova. pa samo po trebuhu oz. do višine prsi. trebuh zgleda zdaj kot ena palačinka. pika je najprej rdeča in srbi, potem pa se počasi začne sušiti in postane rjava in tudi ostane (ne odpade).
imaste morda kakšen nasvet, kako bi se jih dalo odstranit oz da se ne bi delale več?

urška

p.s.: eno, ki je bila ravno v predelu roba spodnjih hlačk sem dala odstranit, ker se je vedno drgnila ob material in se ni mogla zacelit. zdaj imam tam grdo brazgotino, tako da tega ne bi delala po celem trebuhu.

Spoštovani,

znano je , da se med nosečnostjo pojavi več kožnih izrastkov oz. rašč , najpogosteje seboroičnih keratoz, ki niso pig. znamenja.
Predvidevam , da so omenjene spremembe v vašem vprašanju prav to in ne pigmentna znamenja.
Relativno dobro (lahko ostanejo svetle lise) jih odstranimo z ekskohleacijo (s posebnim instrumentom jih odluščimo), z zamrzovanjem s tekočim dušikom oz. laserjem, če so večje pa s kirurškim izrezanjem (ekscizijo).

Svetujem vam, da se oglasite pri dermatologu, ki se bo odločil in izbral klinični sliki primerno metodo.
Pozdrav

________________________________ asis.Larisa Stojanovič, dr.med.spec.dermatovenerologije
Objava čaka odobritev

Pozdrav!

obisk pri osebnem zdravniku bo prva prava poteza. Če je znamenje spremenjeno po velikosti, barvi, potem vas bo napotil do dermatologa, če pa ni nevarno pa vam bo predpisal kremo proti srbenju.

Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close