Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija brazgotine

brazgotine

zivjo!

priblizno leto dni je minilo odkar sem dal odstranit strdke na licih ki so bili neke vrste podkozni mozolji. za poseg sem se odlocil ker sem se pri britju vedno vrezal in me je motilo. k temu mi je svetovala tudi kozmeticarka ki sem jo obiskal mesecno prav zaradi aken.
zdaj po letu dni je ta brazgotina na licu kjer je bil prej strdek dosti vecja kot je bil sam strdek in zdaj se definitivno vedno vrezem pri britju in se bolj grdo zgleda, zdaj je prav opazno, kot neke vrste divje meso.
zanima me ako se te brazgotine dajo kako operativno zgladiti, definitivno ne vec pri istem kirurgu, ker krema proti brazgotinam tu absolutno ne pomaga.

hvala vnaprej za odgovor in lep pozdrav!

Spoštovani Jernej!

Akne, zlasti težje oblike, ne zdravijo kozmetičarke, ampak zdravniki, po možnosti dermatologi! Najprej je treba postaviti dokončno diagnozo, nato pa jih zdravimo konzervativno, z lokalnimi in sistemskimi preparati. Kirurške metode pridejo v poštev le v res izjemnih primerih, da ne rečem skoraj nikoli. Znano je namreč, da so lahko brazgotine po posegu hujše kot spremembe pred posegom, poleg tega pa lahko že čez nekaj dni nastane podobna sprememba kje drugje.
Priporočam vam, da tokrat vendarle obiščete dermatologa, ki bo ocenil, za kakšne spremembe gre in kako bi jih bilo mogoče zdraviti. Če gre za prave brazgotine, so možnosti precej omejene, saj obstaja nevarnost, da bo vsaj nadaljnji poseg zapustil še večjo brazgotino. V poštev pride npr. dajanje injekcij v spremembe.

sem pozabil omeniti, da sem se zdravil tudi pri dermatologu. dobival sem pol leta tudi neke tablete. on me je napotil k kozmeticarki.

New Report

Close