Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija izpuščaji

izpuščaji

Prebrala sem vse prispevke o izpuščajih, ki nastanejo zaradi alergije na sonce, vendar bi kljub temu rada vaš odgovor oz.
mnenje.
Mož in oba otroka (5 in 7 let) so letos že tretje leto dobili
na morju izpuščaje – po celem telesu razen po obrazu in hrbtu.
Izpuščaji “ponorijo” če se praskaš in zelo srbijo.
Glede na to, da so vsi trije zelo temne polti in tudi porjavijo
zelo – lepo in enakomerno vas sprašujem ali je možno, da so
dobili izpuščaje zaradi kopanja na plaži kjer je mivka tudi v vodi.
Hvala za vaše mnenje !

Spoštovana Živa!

Ne verjamem, da je sama mivka v vodi kriva za opisane težave. Verjetneje je, da gre za alergijo na sonce. Ali je možno, da bi jih oplazila kakšna rastlina?

Tudi jaz imam podobne probleme. Stara sem 15 let in dobim rdeče srbeče izpuščaje po notranjem delu rok in po dekolteju. To se ponavlja nekaj let, letos sem dobila tudi tablete (ne vem na pamet katere) proti alergiji, pa so se vseeno pojavili! Večji in bolj srbeči postaneju po kopanju v morski vodi. Če se takoj stuširaš se stanje izboljša ampak ne izginejo. Potem nisem šla več na sonce in so izginili. Kaj je to in kako pomagaš? Zelo rada bi kaj plavala letos 🙂

LP

Meta

Spoštovana Meta!

Če prav razumem, se vam pojavijo opisani izpuščaji ob izpostavljenosti soncu. Precej verjetno je, da gre za alergijo na sonce, predpisali pa so vam verjetno nek antihistaminik, ki kot preventiva ponavadi vsaj delno pomaga. Pogovorite se z vašim zdravnikom, da vam da natančnejša navodila glede jemanja zdravila!
Vsekakor pa je na prvem mestu ustrezna zaščita pred soncem. V primeru hujšega izbruha sprememb, otekanja ali celo dušenja je treba takoj poiskati postajo najbližje nujne medicinske pomoči.
Naslednjo pomlad bi vam lahko opravili testiranje na alergijo na sonce in pred začetkom sončenja bi lahko opravili t.i. hiposenzibilizacijo z dermatološko nadzorovanim obsevanjem. Ta terapija je še kar učinkovita.

New Report

Close