Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Herpes simplex

Herpes simplex

Pozdravljeni,

9 mesecev stara hčerka ima v ustih (dlesni, notranji del ustnic) bele pike.
3 dni ima povisano temperaturo, od hrane lahko je samo hladno hrano (skuta, sladoled, hladen mlecni zdrob, hladna juha,…)

Pogledala sem v strokovno literaturo in ena od moznosti je herpes simplex.

Ali mi lahko poveste vec o tem virusu. Kaj, kako,…zakaj? Ko ugotivis, kdo je prenasalec ali je potrebno oz. ce je mozno zdravljenje? Ali lahko otrok ta herpes dobi v vrtcu, zdravstvenem domu, javnih mestih (trgovine, wc,…) Ali bo otrok, ki je enkrat dobil herpes imel te tezave celo zivljenje ali se da to odpraviti? Kaj svetujete?

Hvala,

Maša

Spoštovana Maša!

Mislim, da bi bilo pametno, če bi hčerko peljali k pediatru, da ugotovi vrsto sprememb v ustih in vzrok povišane telesne temperature ter predpiše ustrezno zdravljenje. Okužba s herpes simplexom je sicer možna, ni pa edina verjetna diagnoza.
Do okužbe s herpes simplex virusom pride še najpogosteje od staršev, nato pa virus tako ali drugače ostane v telesu skozi celo življenje. Vendar pa to nikakor ne pomeni, da bo imel otrok težave ves čas. Do ponovitev prihaja zlasti ob zmanjšanju telesne odpornosti, pri nekaterih pogosteje, pri drugih pa zelo redko.

New Report

Close