Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija TU-2100 – Zdravilo za kozo?

TU-2100 – Zdravilo za kozo?

Lepo pozdravljeni Dr. Popovic,

enkrat prej sem vam ze pisal glede seboreicnega dermatitisa in dobil brez zamere od vas cisto pricakovan odziv. Da ni nobenega zdravila za to bolezen in, da vecinoma obstajajo samo preparati, ki lajsajo posledice te bolezni. Pa se teh “lajsalnih” preparatov je v Sloveniji zelo zelo malo v primerjavi s tujino, kjer imajo glede te bolezni in veliko drugih koznih bolezni veliko vec in predvsem dosti boljse lajsalne preparate. Ceprav tudi v tujini dosedaj ni bilo nekaksnega boljsega zdravila za to in tudi za ostale podobne kozne bolezni kot so Psoriaza, Seboreja, Akne itd.
Sem pa na internetu odkril zelo zanimive clanke o revolucionarnem izdelku, ki je se vedno pod kodnim imenom (je pa ze patentiran) TU-2100, ki naj bi imel vrsto ucinkov prav na bolezni kot so Seboreicni dermatitis, Psoriaza, Seboreja ter tudi Akne. Revolucionaren pa naj bi bil ta izdelek prav zato, ker se loti vzroka teh bolezni in ne posledic. Ta izdelek naj bi namrec uravnaval produkcijo in izlocanje sebuma, kar dosedaj ni uspelo se nobenemu topicnemu izdelku.
Imel naj bi vrsto ucinkov kot so: Anti-aknasti, Anti-seboreicni, Comedoliticni Keratinocitni in naj baje ne bi imel nikakrsnih vecjih stranskih ucinkov (naj bi bil popolnoma nestrupen in nenevaren).

Koliko ste vi, Dr. Popovic, pa tudi vsi ostali, ki to berete, seznanjeni s tem zdravilom in kaj mislite, kdaj je realno pricakovati, da bi se lahko znaslo v slovenskih lekarnah (podjetje iz Izraela, Tamarkin Pharmaceutical Innovation, ki je to zdravilo naredilo, ze, kolikor jaz vem, isce partnerje za komericalno prodajo).

Najlepsa hvala za vase odgovore in mnenja.
LP!

Spoštovani Marko!

Veliko preparatov, ki jih ponujajo tako v Sloveniji kot tujini, je pravzaprav le neka nova mešanica sicer znanih sestavin. Pri vsakem pa je treba biti pred uporabo pozoren in natančno poznati sestavo in učinke. Strinjam se, da različni bolniki potrebujejo različne kombinacije zdravilnih učinkovin v preparatih in prav zato v dermatoloških ambulantah sestavo vsakič znova prilagajamo (kar ima pravzaprav podoben učinek kot pestra ponudba različnih preparatov na trgu).
Kolikor vem, s preparatom TU-2100 v Sloveniji še nihče nima izkušenj. Tudi sam imam le približne informacije o preparatu, kar je premalo, da bi podal kakršnokoli strokovno mnenje.

New Report

Close