Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija izpuščaj pri otroku

izpuščaj pri otroku

Spoštovani!

Pred kratkim sem vam že pisala zaradi svojega triletnega sina, ki ima izpuščaje okrog ust in po bradi. Z kremo Elocom sem ga nehala mazati. Potem smo šli na morje. Stanje se mu je izredno poslabšalo. Izpuščaj je postal živo rdeč, v sredini drobne bele pikice. Vsak dan je bilo izpuščaja vedno več. Mislim, da je otroka tudi srbelo. Začela sem ga mazati z ribim mazilom, vendar se stanje ni umirilo, izpuščaj se je širil. Zato sem ga peti dan peljala k zdravniku ( na morju). Zdravnica mu je dala kremo GEOKORTON z navodili naj ga mažemo 2-3 x na dan. Sedaj ga mažem en teden, izpuščaj se ne širi več, vendar ne izgine in je še vedno zelo rdeč.
Ne vem koliko časa ga lahko mažem s to kremo,ker se z zdravnico o tem nisva pogovarjali.V koliko časa moram prenehati, da otroku ne bi naredila več škode kot koristi, saj mazilo vsebuje kortizon.Kaj naj storim, če se stanje vnetja ne bo popravilo?

Za vaš cenjeni odgovor se vam že vnaprej najlepše zahvaljujem.
lp.
Brigita

Spoštovana Brigita!

Vsekakor bi vam priporočil čimprejšnji ponovni obisk pri dermatologu. Geokorton bi bilo priporočljivo ukiniti čimprej, vendar pa naj o tem raje presodi dermatolog, ki bo vašega sina pregledal.

New Report

Close