Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija težave s kožo

težave s kožo

Ze nekaj let imam problem s srbecico. Najveckrat se pojavi po tusiranju, ce se umivam s pretoplo vodo. Ob uporabi mrzle vode je srbenje bolj znosno, vendar se vedno prisotno. Poskusal sem uporabiti razlicne vrste mil od ph nevtralnih, medicinskih ipd. Nic ni pomagalo. Skupaj s temi tezavami se mi pojavlja se mocan prhljaj, ki ga prav tako ne morem in ne znam odpraviti. Koza na lasicu se lusci v vecjih (cca 0,5 x 0,5 cm) kosih in je skoraj venomer nadrazena. Mi lahko kaj svetujete? Hvala.

Spoštovani Matic!

Ali se kdaj pojavijo kakšne spremembe na koži, ki srbi? Kakšne so? Koliko ste stari?

Star sem 23 let. Edina sprememba, ki sem jo opazil, je ta, da se mi koza po tusiranju mocno izsusi. Srbenje pa se pojavlja po celem telesu, vendar je najmocnejse v predelu stegen in rok. Mogoce bi moral povedati tudi to, da se je zadnje case pojavila se ena tezava, ki pa ni vezana na vodo. Kar naenkrat me zacne srbeti npr. pod kolenom. Ce skusam umiriti srbenje s preprostim in blagim praskanjem, na tem mestu koza pordeci in se zelo nadrazi – in seveda se bolj srbi, tako da je najboljse zdravilo, ki sem ga sedaj odkril samodisciplina (roke stran). LP

Spoštovani Matic!

Srbenje brez sprememb na koži je lahko precej težaven diagnostični problem. Na prvem mestu bo treba razčistiti, ali na koži (razen suhe kože) res ni ničesar. Nekoliko se mi namreč zdi, da bi lahko šlo tudi za alergijski izvor težav. Nato bo potreben še temeljit pogovor glede drugih možnih vzrokov, ki bi lahko tičali v bolezni kakšnega drugega organa, vsekakor pa ne gre prezreti tudi psihološkega dejavnika.
Prhljaj s srbenjem ni nujno povezan.
Do obiska zdravnika (po možnosti dermatologa) bi vam priporočil, da pri prhanju ne pretiravate z mili, po njem pa se lahko namažete z bolj mastno negovalno kremo.

New Report

Close