Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija kapljice za usesa pri alergijah

kapljice za usesa pri alergijah

Moja 16 mesecev stara hci ima ponavljajoca vnetja uses od februarja letos.Ker je imela v tem obdobju tudi hude tezave z alergijami(pordela, srbeca in suha koza), sem posumila da bi bilo to povezano. Slisala sem da obstajajo neke kapljice, ki se dajo v uho in tako umirijo te tezave v usesu. Ali se lahko to kako diagnosticira, ali je treba s kapljicami preprosto poiskusiti? Ker ima malo povecano zrelnico je jeseni narocena za operacijo, zato bi rada preverila se moznost vnetij zaradi alergij, preden gre na operacijo. Starsa sva oba alergika(SENEN NAHOD, ALERGIJA NA PRAH, PRSICE), otrok ima teste za alergije na hrano negativne, na kozne teste pa je narocena.
Lepo prosim za vase mnenje oz. ali je moje vprasanje sploh umestno?

Spoštovana Sonja!

Povezava med alergijo na koži in alergijskim vnetjem zunanjega ušesa je možna. Iz opisa ne razberem, za kakšno vrsto vnetja ušes je šlo, vendar pa bi lahko šlo tudi za bakterijska (in ne alergijska) vnetja. Kar zadeva kožne spremembe, se mi zdi dosedanji diagnostični postopek povsem korekten.
Glede zdravljenja vnetja ušes vam priporočam, da se obrnete na specialista za uho, nos in grlo – otorinolaringologa.

Potem je bilo vnetje uses verjetno bakterijsko, saj je dobila antibiotike. ORL specialist pa ji je vzel tudi bris iz zrela in nosu.
Ali se razlikuje alergijsko vnetje in bakterijsko vnetje uses? oz. Zanima me kako se alergijsko vnetje diagnosticira?
Saj nocen moji pediatrinji soliti pameti, ker sem z njo zelo zadovoljna, me pa zanima, da nebi otroka po nepotrebnem izpostavljala operaciji.
Saj so ji prvic bris vzeli sele po stirih mesecih neprestanih vnetij, ko je bila napotena na ORL. Prej pa je jemala antibiotike z eno tedenskim premorom.

Spoštovana Sonja!

Vnetje kot posledica bakterijske okužbe in alergijsko vnetje se med seboj bistveno razlikujeta, od vzroka nastanka do načina zdravljenja.
Glede ostalih informacij pa vam priporočam, da se obrnete na specialista za uho, nos in grlo (ORL), saj sodijo vnetja ušes na njihovo področje.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close