Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija izpuščaj pri otroku

izpuščaj pri otroku

Spoštovani!

Imam 3 leta starega sina. Že od enega tedna naprej ima težave s kožo. Teden dni po rojstvu so se mu po celem obrazu pojavili rdeči izpuščaji, ki so se tudi gnjojili. Dermatologija mu je dala mazilo Klimacin, in rekla , da gre pri njemu pravzaprav za mozolje. Po približno treh mesecih se je stanje nekoliko izboljšalo, gnojnih mozoljev ni imel več, izpuščaji so se omejili na predelu ust in brade. Pediatrinja je smatrala, da je alergičen in naju poslala v alergološko ambulanto. Tam so ugotovili nizko alergično reakcijo na brezo,govejo dlako,jabolko. Dobil je sirup Claritin in mazilo Elocom. Sedja bo otrok star 3 leta, pa se stanje še vedno ni nič popravilo. Če ga mažem z mazilom Elocom je malo boljše, čeprav se mi zdi, da tudi to ne pomaga več. Zavedam se tudi ,da ima Elocom stranske učinke. Otrok pa je pikast, mislim da ga srbi, ker zelo rad vidi če ga mažem. Izpuščaje pa ima samo okoli ust in po bradi. Prosim vas,svetujte mi kaj naj storim.
Za vaš cenjeni odgovor se vam že v naprej najlepše zahvaljujem.
Lepo vas pozdravljam.

Brigita.

Spoštovana Brigita!

Ali ima sin spremembe še kje drugje na koži? Pod katero diagnozo ga zdaj spremlja dermatolog?

Spoštovani.

Otrok ima spremembe samo po bradi in okrog ust. K dermatologu sedaj ne hodiva več. Povedati pa moram , da sem sama imela velike težave s kožo v nosečnosti in po porodu. Dermatolog je rekel , da gre za perioralni dermatitis, trajalo je precej mesecev ,da se je stanje uredilo. Jemala sem caps.Geomycin in mazala z Rozamet kremo, občasno z Elocom. Ali je možno, da gre pri dečku za isto kožno bolezen , kot pri meni?
Za odgovor najlepša hvala in lep pozdrav!

Spoštovana Brigita!

Ne verjamem, da bi šlo pri vašem otroku za perioralni dermatitis, lahko pa bi šlo za eno izmed alergijskih oz. preobčutljivostnih reakcij. Po drugi strani pa je možno tudi vnetje drugih vzrokov. Nadaljnjega mazanja z Elocomom vam brez ponovnega obiska pri dermatologu ne bi priporočal, še zlasti če diagnostični postopek ni zaključen.

Za odgovor se vam najlepše zahvaljujem.

New Report

Close