Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija potenje

potenje

Lepo pozdravljeni!

Imam težave s potenjem nog in pravtako tud z dlanmi na rokah. Poskusila sem že nekaj preparatov proti potenju, vendar zaman. Bila sem tudi pri splošni zdravnici, ki mi je napisala recept za neko zmes…nevem natančno česa…tudi ni pomagalo. Nekaj časa je uredu, kakšen dan pa je neznosno, tako hudo, da se tudi rokovati ne morem, ker imam tako mokre roke. Nekateri pravijo, da je to povezano z živci, pa nisem živčna…redko kdaj, ne živim pod hudim stresom, tako da nevem zakaj potem vse to. Na to sem se že navadila, ampak kot pravim učasih je neznosno. Kako bi po vašem mnenju lahko ukrepala ? Za odgovor se vam najlepše zahvaljujem.
Lep pozdrav,
Kaja

Spoštovana Kaja!

Potenje je pod neposredno kontrolo vegetativnega živčnega sistema, tako da stres lahko igra pomembno vlogo. Potenje je lahko včasih povezano z nekaterimi bolezenskimi stanji, zelo pogosto pa gre le za fiziološko posebnost posameznika.
Kljub pogostnosti ukrepanje proti pretiranemu potenju ni tako enostavno. Pri nas dejansko predpisujemo različne mešanice in pudre, ki potenje vsaj za krajši čas zmanjšajo. V novejšem času opisujejo tudi kirurške in nevrofiziološke tehnike, s katerimi delujemo na živčna vlakna, ki so odgovorna za potenje, vendar v Sloveniji večjih izkušenj s temi metodami še nimamo.

New Report

Close