Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija blokada znojenja

blokada znojenja

Pozdravljeni!

Zanima me vaše mnenje o deodorantih, ki naj bi preprečevali znojenje.
Gre namreč zato, da se v prostem času veliko ukvarjam s športom in me pri tem znojenje prav nič ne moti, ozirom je dobrodošlo, drugače pa je na delovnem mestu, kjer bi kakršen koli “zaviralni” učinek seveda prišel zelo prav.
V kolikor sem se s tovrstnimi deodoranti uspela seznati do sedaj, naj bi imela zadeva bolj dolgotrajen učiten, to se pravi po domače povedano, ne moreš sam odločati, kdaj se boš potil in kdaj ne.
Ali so tovrstni deodoranti škodljivi?

Hvala za odgovor in lep pozdrav
Sanja

Spoštovana Sanja!

Ali imate v mislih deodorante v obliki sticka?

Da, v obliki sticka, vendar vsaj reklamirani so dvovrstni: eni naj bi samo ublažili vonj potu, drugi pa preprečevali potenje. Moje vprašanje se nanaša na druge.

LP Sanja

Spoštovana Sanja!

Deodoranti v obliki sticka lahko povzročijo lokalno draženje kože ali preobčutljivostne reakcije in lahko pride do vnetja. V splošnem bi rekel, da je lokalno draženje kože morda nekoliko pogostejše kot pri drugih oblikah deodorantov. Seveda je treba tudi upoštevati navodila in opozorila proizvajalca.

zanima me ali je možno preprečiti preintenzivno lokalno potenje. Sama imam namreč problem s prekomernim potenjem pazduh in obraza. Obicajni antiperspiranti ne pomagajo. Brala sem o uporabnosti rastopin aluminijevega klorida. Znojenje se mi pojavi že pri manjših naporih ali višji zunanji temperaturi. lahko si predstavljate, da je to zame izredno neprijetno. Hvala za pomoč.Sanja je pisal/pisala:> > Pozdravljeni!> > Zanima me vaše mnenje o deodorantih, ki naj bi preprečevali> znojenje.> Gre namreč zato, da se v prostem času veliko ukvarjam s> športom in me pri tem znojenje prav nič ne moti, ozirom je> dobrodošlo, drugače pa je na delovnem mestu, kjer bi kakršen> koli “zaviralni” učinek seveda prišel zelo prav.> V kolikor sem se s tovrstnimi deodoranti uspela seznati do> sedaj, naj bi imela zadeva bolj dolgotrajen učiten, to se> pravi po domače povedano, ne moreš sam odločati, kdaj se boš> potil in kdaj ne.> Ali so tovrstni deodoranti škodljivi?> > Hvala za odgovor in lep pozdrav> Sanja

Spoštovana Tanja!

Raztopina aluminijevega klorida je eden izmed možnih lokalnih preparatov za zmanjševanje prekomernega potenja in je še kar učinkovit.

New Report

Close