Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija bradavice

bradavice

Na prstu mi je zrastla bradavica. Zanima me kje si jo lahko dam odstraniti in koliko stane poseg? Kakšne so npr. čakalne vrste, če grem preko napotnice?

Že vnaprej hvala za informacije.

LP

Spoštovana Patsy!

Z odstranjevanjem bradavic se večinoma ukvarjajo dermatologi, čeprav se tega ponekod lotijo tudi splošni zdravniki. V javnem sistemu za obisk dermatologa potrebujete napotnico, v samoplačniških ambulantah pa morate le rezervirati termin obiska.
Glede čakalnih dob v javnem sistemu bo najbolje, če pokličete v dermatološko ambulanto, ki je pristojna za vašo regijo. Priporočam vam, da se pozanimate glede čakalne dobe za prvi in še za kontrolni pregled. Samoplačniške ambulante ceno posega določajo same. Nekatere zaračunajo vsako sejo, druge storitev priključijo k pregledu, nekatere pa zaračunajo enotno ceno ne glede na število ponovitev. Mislim, da je v povprečju velikostni red cene okoli 1.500 SIT za sejo, vendar pa so, kot rečeno, razlike med ambulantami precejšnje. Čakalnih dob v samoplačniških ambulantah ponavadi ni.

Hvala za odgovor. Problem rešen.

Če bo koga zanimalo: bradavice odstranjujejo v ZD Šiška na Derčevi v Ljubljani in sicer Dr. Žlahtičeva. Tel: 01-581 52 36. Prvi poseg stane 1500 sit, vsak nadaljni 800 sit. Čakanja ni.

New Report

Close