Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Izpadanje las

Izpadanje las

Lepo pozdravljeni!

Ker ste mi že večkrat pomagali, se tudi sedaj obračam na vas z težavo, ki me zelo skrbi.

Vedno, od mladosti sem imela lepe, debele in goste lase. Pred približno tremi leti, pa se mi je pojavila huda težava (približno dve leti po porodu) in sicer so mi pričeli lasje izpadati in sicer tako, da so mi manjkala cela področja (krogci popolnoma brez las, v velikosti od cca 1cm do 4 cm premera). Takrat sem bila na vseh možnih pregledih, na katero sta me napotila tako osebni zdravnik kot dermatologinja. Stanje je bilo precej hudo, tudi psihično, ker so me ljudje zelo čudno gledali, verjetno z mislijo, kaj pa je z njo. Pri dermatologinji sem porabila ogromno denarja za neke pripravke, neke šampone, pa neke ampule z neko tekočino, s katero sem si masirala lasišče. Vem, da so vse te stvari zelo, zelo drage in da sem jih ogromno porabila. Po približno letu dni, se mi je zadeva začela popravljati, rasti so mi začeli novi laski in tako pravzaprav nisem nikoli izvedela od česa je bilo to izpadanje. Nekateri specialisti so bili mnenja, da je to lahko od poroda (dve leti po), drugi, da je to že predolgo časa in da to ni ta pravi vzrok. Edino zdravilo, ki sem ga takrat dobila je bilo železo, ker sem bila rahlo slabokrvna.
Sedaj po treh letih in pol (avgusta bo dve leti od drugega poroda) sem včeraj čisto slučajno opazila ponovno isti pojav. Skoraj me je kap, kolikor sem lahko pretipala imam sedaj “le še” eno, ampak grozno me je strah, da se mi zadeva ponovi tudi letos v takšni obliki, kot pred leti. Ne vem kaj naj storim, ali naj takoj obiščem zdravnika, ali naj počakam, kako se bo zadeva nadaljevala? Ni mi več do vseh teh pregledov in letanja od vrat do vrat, pa ne vem, če je še kakšna druga rešitev, oziroma, če bi mi mogoče vi vedeli povedati, ali je možna povezava med porodi (daljše časovno obdobje) in izpadanjem las (na celih področjih ni nič las, okrog pa normalno).

Prosim svetujte mi kaj naj storim?

Za odgovor se vam že vnaprej najlepše zahvaljujem!

Spoštovana Mojca!

Veseli me, če sem vam s svojimi odgovori kakorkoli pomagal, istočasno pa se bojim, da tokrat ne boste najbolj zadovoljni.

Po vsej verjetnosti gre pri vas za t.i. krožno izpadanje las, ki lahko nastane kot posledica nekega (vnetnega) žarišča kjerkoli v telesu, včasih je povezano tudi s stresom, velikokrat pa vzroka kljub vsem preiskavam ne odkrijemo. Ne zdi se mi verjetno, da bi težava nastopila šele 2 leti po porodu, zato je vzrok najbrž drugje.

Mislim, da bi bilo prav, če bi se z zdravnikom (morda dermatologom) temeljito pogovorili o vseh (ne le dermatoloških) zdravstvenih težavah, s čimer bi morda lahko zožili obseg potrebnih preiskav. Seveda pa je tudi tokrat povsem verjetno, da bodo lasje začeli znova rasti.

Spoštovani g. Popovič!

Najlepša vam hvala za hiter in jedrnat odgovor!

Upam, da se mi bo stanje kar se da hitro popravilo, če pa se bo še poslabšalo, bo verjetno res spet prišel v poštev dermatolog. Vendar vseeno upam, da se bo brez vseh potrebnih preiskav stanje samo od sebe popravilo.

Vam sporočim, kako se odvija stvar.

Še veliko uspešnih odgovorov in čim manj morečih vprašanj vam želim!

Najlepša hvala za lepe želje!

New Report

Close