Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Zatrdlina

Zatrdlina

Pred enim tednom mi je na kolenu nastala zatrdlinica: neboleča, premična, brezbarvna. V enem tednu se je povečala pribl. za 2/3. Je tak pojav vzrok za preplah ali gre samo za “kopičenje maščobe”. Moja telesna teža je normalna. Kako se lahko odstrani tako nevšečnost brez operativnega posega?

Spoštovana Maja!

Kako velika je zatrdlinica, kje točno jo imate, ali je nastala kar naenkrat, kako globoko se po vaši oceni nahaja?

Premer je nekje 1cm, nahaja se (če pokrčim koleno in gledam od zgoraj navzdol) v spodnjem desnem kotu pogačice (ampak ne čisto na pogačici). Ni na površini, ampak po moji oceni bolj v podkožju. Če jo s prsti potisnem naprej, se naredi trda bulica, drugače pa je bolj podolgovata. Moram povedati, da imam prirojeno napako kolen: se mi rada izpahujejo. Ker sem nekje prebrala, da se taka kolena rada obrabljajo in posledica tega je lahko tudi glikom, bi rada povedala, da sem se pred pribl. 3 meseci začela redno ukvarjati z rekreacijo (orbitrec), vendar pa ne vem, če je v tako kratkem času možna obraba.

Spoštovana Maja!

Iz opisa bi rekel, da vaše težave sodijo na področje kirurgije oz. ortopedije. Mislim, da bo najbolje, če spremembo pokažete izbranemu zdravniku, ki vas bo po potrebi napotil k ustreznemu specialistu.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close