Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Mozoljavost in KT

Mozoljavost in KT

Najprej lepo pozdravljeni!

Zanima me, kaj naj storim. Pred osmimi meseci sem namreč prenehala jemati kontracepcijske tablete. Od tistega časa naprej imam v predelu okoli ust (pod nosom in na bradi) mozolje. Čeprav to niso pravi mozolji, ampak se mi nekaj “ven spusti”. In to tako boli, da se ne smem niti dotakniti. Jaz menim, da je to povezano z ginekološkimi težavami, ker imam tudi ciklus popolnoma zmešan.
Ali lahko kupim v lekarni kakšno kremo za to? Kakšna je vloga KUTERIDA, ker ga imam doma in se včasih namažem, pa zelo pomaga.

Hvala za odgovor.

MATEJKA

Spoštovana Matejka!

Koliko ste stari? Ali imate razen “mozoljev” še kakšne spremembe na prizadeti koži?

Kuterida NIKAR NE MAŽITE ne obraz, četudi vam pomaga!!!

Stara sem 27 let, razen “mozoljev” pa nimam na koži nobenih sprememb. Ali se da kakorkoli drugače pomagati? Mogoče s kakšno bolj prijazno kremo?

Hvala in lep pozdrav MATEJKA.

Spoštovana Matejka!

Za zdravljenje aken imamo resnično na razpolago precej prijaznejše kreme, kot je Kuterid (npr. antibiotični preparati, kreme za luščenje kože ipd.), ki pa jih predpisuje zdravnik glede na vrsto sprememb in stopnjo prizadetosti. V trdovratnejših primerih uporabljamo tudi tablete (med drugimi tudi takšne s kontracepcijskim učinkom).

Priporočam vam obisk pri zdravniku (po možnosti dermatologu). Do takrat vam v glavnem priporočam redno, a ne pretirano skrb za nego obraza (zlasti umivanje z mlačno vodo) in izogibanje prekomerni uporabi kozmetike.

New Report

Close