Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Mozolji

Mozolji

Že več let imam probleme z mozolji insem že preiskusila vse mogoče kreme proti mozoljem pa do zdaj še nič ni pomagalo. Kako se lahko rešim mozoljev za vedno?
In kako poteka pregled pri dermatologu če imaš težave z mozolji?

Spoštovana B!

Priporočam vam, da si ogledate dosedanja vprašanja in odgovore, v katerih so bile akne že precej obdelane.
Če vam še kaj ne bo jasno, mi ponovno pišite, morda nekoliko ožje zastavljeno vprašanje.
Čarobnega zdravila, s katerimi bi se aken znebili enkrat za vedno, pa žal ne poznam.

Pozdravlena B!

Iz mojih izkušenj naj ti povem, da je veliko odvisno od vrste hrane, ki jo zaužiješ (poskusi jesti čim več zelejnave, sadja in čim manj mastnih stvari (masla, ocvrtih jedi…), od količine tekočine ki jo popiješ (poskusi popiti vsaj liter in pol vode na dan ne naenkat, pač pa po občutku) in od nege kože. Vsaj enkrat na mesec bi bilo dobro obiskati dobro kozmetičarko (ki bo ti tudi zanala svetovati kako naj si neguješ obraz, katero kremo bi bilo dobro uporabiti, pač odvisno od stanja tvoje kože), da ti kožo očisti vseh nečistoč.

Tudi sama imam probleme s kožo in mi zelo pomaga, če si naredim parno kopel iz kamilic in žajblja ali pa čaj iz poprove mete v katerega pomočim vato in si s tem večkrat na dan namažem obraz. Koža postane gladka, vnetja se oblažijo, morebitene ranice pa hitreje zacelijo.

Pravijo, da bi bilo dobro zaužiti vsak dan za oreh velik kos kvasa, toda sama še nisem zbrala dovolj poguma za to.

Nekaj nasvetov o negi boš našla tudi v knjigi priznane kozmetičarke Lili Carsten: Lepota skozi letne čase (maske za obraz, kreme…)

Žal pa je potrebno predvsem precej vztrajnosti, potrpežljivosti in dobre volje (kajti tudi stres se odraža na koži).

Pa veliko uspeha in čim lepšo kožo ti želim!

Nina

Zdravo!

Vsem, ki vam življenje grenijo akne – poskusite tole: vsako jutro popijte skodelico grenkega kamiličnega čaja (brez sladkorja), pojejte košček kvasa in žlico cvetličnega medu. Meni je pomagalo!

LP, Nina

New Report

Close