Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Luskavica

Luskavica

Pozdravljeni!

Tudi jaz sem eden od “srečnežev” z luskavico. Pojavila se mi je ob začetku šolanja na srednji šoli. Kar nekaj let sem imel težave samo na lasišču. Dermatolog je ugotovil, da gre za luskavico, ter mi predpisal mazila, ki pa niso (kaj prida) pomagala. Med služenjem vojaškega roka so se težave stopnjevale (obvezno nošenje kape), tako da sem moral tudi v vojski poiskati zdravniško pomoč na Vojaški medicinski akademiji v Beogradu. Dobil sem stekleničko “olja”, ki je srbečico dejansko omilila, vendar so “luske” ostale. Kasneje sem poiskusil še zeliščno mazilo, vendar brez uspeha. Z leti sem se sicer navadil živeti z luskavico, saj nisem imel večjih težav. Zatem sem dobil luskavico tudi na nogah, sicer v blagi obliki, ki jo uspešno krotim z rednim “vlaženjem” kože s kremami. Sedaj pa se mi je luskavica pojavila tudi na ušesih, kar je zelo opazno. Uporabljam sicer zeliščno kremo, ki pa ne pomaga.

Zelo bi bil vesel vsakega nasveta, ki bi mi vsaj omilil težave. Prebral sem sicer vsa sporočila na temo luskavica v tem forumu, vendar nisem našel konkretnega nasveta. Hvala!

Spoštovani Zoran!

Predvsem vam svetujem, da se zdravljenja luskavice lotite bolj organizirano. Priporočam vam, da najprej stopite do dermatologa, ki bo ocenil stopnjo in vrsto prizadetosti ter uvedel ustrezno zdravljenje. Preizkušanja raznih preparatov “na slepo” pri luskavici ne priporočam, saj bodo uspehi po vsej verjetnosti klavrni; če pa boste z eksperimentiranjem preveč pogumni, si lahko tudi škodujete.
Luskavice danes še ne znamo pozdraviti, imamo pa na voljo različne metode, s katerimi potek bolezni ob poslabšanjih blažimo. Na kratko naj omenim, da uporabljamo kreme in mazila različnih sestav, pri hujših oblikah pa tudi obsevanja, zdraviliško zdravljenje in sistemske preparate. Vsaka izmed metod ima svoje prednosti in pomanjkljivosti, pogosto pa jih tudi kombiniramo in modificiramo.

Dragi Zoran! Glede luskavice ti lahko svetujem 100% zdravilo, ki pa si ga boš moral žal sam pripraviti!
Imel sem luskavico po celem telesu, vse povsod in pomisli pri 22 letih. Tedaj, ko sem si osvajal dekleta je to priletelo kar naenkrat. Bil sem že čisto na koncu!
Potem pa sem dobil v roke knjigo revije Aura ČE HOČEŠ BITI ZDRAV, PROČ S KUHINJSKIM LONCEM. Knjigo sem prebral menda v enem dnevu, in se trdno odločil, da bom sledil navodilom iz knjige. V treh mesecih mi je luskavica popolnoma izginila, le po lasisču jo še imam.
V glavnem; jedel sem samo tisto, kar nam da mati narava.Dopoldan za malico eno kilo banan ali jabolk, za kosilo pa solata, za večerjo pa nič. Ja, v treh mesecih.
Sedaj ko jem spet po starem, se mi je spet začela pojavljati, pa nič zato. Zdaj vem za zdravilo. Teden dni posta, pa je spet vse okej.
Naroči si knjigo in jo hitro preberi! Lahko ti reši življenje! Meni ga je!
Pa lep pozdrav!

New Report

Close