Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Varno sončenje

Varno sončenje

Lep pozdrav !
Stara sem 38 let in pred dvema letoma sem imela kožnega raka na obrazu in bila tudi operirana. Sem pod redno kontrolo in zaenkrat je vse vredu. Zaradi tega se že dve leti nisem sončila. Letos pa bi se rada vsaj malo. Sem zelo svetle polti. Sedaj sem začela jemati kapsule Braunemon. Zanima me, ali je bolje, da se po malem sončim na naravnem soncu, ali naj raje obiščem solarij. Kaj je manj škodljivo ?
Najlepše se vam zahvaljujem za nasvet
Tatjana

Spoštovana Tatjana!

Vsekakor se glede sončenja pogovorite z vašim dermatologom! V vašem primeru se mi zdi dajanje kakršnegakoli nasveta po internetu neodgovorno.

Tatjana,
jaz bi vam soncenje (katerokoli!) odsvetovala. Od vase bolezni sta minili sele dve leti (to je v “spominu” koze bolj malo) in sodite v skupino ljudji z vecjim tveganjem, rak se vam lahko ponovi. Ce imate svetlo polt in veliko znamenj, se odpovejte soncu popolnoma. Od okolice se na vaso kozo tudi skozi obleko odbije precej soncnih zarkov, ne da bi se sami po sebi soncili. Ker pa ste svetle polti, verjetno nikoli ne boste prav temni, cetudi bi se se tako soncili. Ne nasedajte vec zastarelim modnim muham glede porjavelosti in bodite ponosni na svojo nezno svetlo polt, ki je prav tako lepa.

New Report

Close