Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija alergija pri otroku

alergija pri otroku

Pozdravljeni!
Imam 18 mesecev starega sina, ki naj bi imel alergijo na razlicne vrste sadja in zelenjave ( jagode, breskve, gozdni sadezi, marelice, kivi, paradiznik ).
Ima rahlo rdece ob robu lic in posuto z belimi mozoljcki in na stegenckih bele majckene izboklinice ( kot mozoljcki, vendar se jih ne da iztisnit-hrapavost). Mene malo moti to, ker mu ti mozoljcki ne izginjajo in so vedno prisotni in nisem ravno prepricana ali gre za alergijo, ali ima pac samo tako kozo oziroma ce je mogoce obcutljiv na kaksno tkanino. Jaz se trudim in ga oblacim vecinoma v 100% bombaz.
Prosim ce mi lahko poveste, na kaksen nacin se delajo preiskave na mozno alergijo oz. kaj vi mislite.
Najlepsa hvala!

Spoštovana Andreja!

Kdo je postavil sum na alergijo in zakaj ravno na ta živila, če testi še niso bili opravljeni?

Trenutno zivim v Italiji in ta sum je postavil tukajsnji pediater. Svetoval nam je da se izogibamo teh zivil, tudi parmezana. V juliju se vrnem v Slovenijo za cca. 2 meseca in bi rada opravila preiskave. Prosim ce mi lahko razlozite kako to poteka, ali moras biti narocen, se otroka pusti v bolnisnici, itd?
Hvala.

Spoštovana Andreja!

Za vrsto preiskave se odloči dermatolog na podlagi pregleda otroka in na podlagi dosedanjih izvidov drugih zdravnikov. Če ste sicer iz ljubljanske regije, vam priporočam, da se glede administrativnega postopka pozanimate na otroškem oddelku Dermatološke klinike v Ljubljani.

New Report

Close