Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Laser-dlake

Laser-dlake

Pozdravljeni!

Že kar nekaj časa spremljam temo laserkega odstranjevanja dlak. Očitno imam zelo veliko sotrpink, ki si želijo trajnejše rešitve v tej smeri.
Ko si s prekomerno poraščenostjo obremenjen praktično od zgodnje pubertete, potem pa ti kozmetične hiše ponudijo rešitev, si seveda pripravljen tvegati marsikaj (v finančni in zdravstveni smeri). Imam hčerko, staro 12 let, pri kateri že opažam podoben problem.
Morda se je med vami vendarle nabralo kaj več iskušenj na to temo – prosim, pišite o tem.
Morda je zadeva v Sloveniji še “premlada”, da bi kdo že lahko potrdil ali gre za trajno rešitev ali ne.
Menim, da ponudniki dejansko marsikaj zamolčijo in le konkretni primeri in iskušnje lahko pomagajo vsem tistim, ki bi se za to metodo radi odločili.

Vsem, ki boste odgovorili, hvala za pomoč.
Sanja

Po mojih informacijah je to trajno, bvendar ne tako da greš samo enkrat, temveč moraš iti nekajkrat preden se doseže učinek, saj najnb bi tako na dlako trajno vplivlo le v prvi fazi njene rasti. Potem pa naj bi bilo ok, vendar je vse to kar drago! Še to- baje deluje le na temne dlake, na svetle ne.

Tudi sama imam podoben problem prekomerne poraščenosti. Zato se bom verjetno odločila za trajno depilacijo. Zanima me, kako ta poteka in kakšne so konkretne cene takega posega. Zanima me, kje takšne posege opravljajo in ali jih kje v Mariboru ali njegovi okolici.

Tudi sama imam isti problem z prekomerno poraščenostjo in tudi sama se bom verjetno odločila za trajno depilacijo. Zanim me, kako ta sploh poteka in pa kakšne so cene za takšne posege( prosim napišite v zneskih). Zanima me, kje takšne storitve sploh opravljajo in ali jih kje v Mariboru.

Tudi jaz imam probleme s prekomerno poraščenostjo. Kmalu po tistem, ko je prišel laser za odstranjevanje dlak k nam, sem se odločila, da poskusim tudi jaz. Po pogovoru z dermatologinjo, mi je le-ta tudi pokazala, kako stvar deluje (pobrila mi je delček kože in potem šla preko kože z laserjem). Po več tednih nisem opazila nikakršne razlike. Seveda nisem bila nvdušena nad tem dejstvom. Še vedno pa me je mikalo poskusiti znova. Vendar imam nekaj pomislekov proti temu: pri nekaterih pride do hipopigmentacije ali pa do hiperpigmentacije. Poleg tega so cene te storitve vrtoglavo visoke, pa še za res trajne rezultate je treba stvar ponoviti od 3 -5 in še pri tem ni uspeh zagotovljen.

Laserji v odvisnosti od izvora svetlobe (dioda, rubin) proizvajajo svetlobo različne valovne dolžine, zato so rezultati odvisni tudi od same aparature. Postopek
je potrebno res ponoviti večkrat, saj se pri enem tretmaju ne uničijo vse dlake. Poleg tega svetloba deluje na dlake le v fazi rasti, teh je kakšna tretina. Deluje, kot ste ugotivili, samo na temne dlake, na svetlih ni učinka. Nekatere dlake so tako močne, da je tretmane treba redno ponavljati. 2-3 dni pred obiskom se je potrebno obriti, ne puliti. Kožo je potrebno pred posegom čim bolj ohladiti, pa tudi po posegu se koža hladi kakšnih 10-15 minut. Rezultat je običajno viden čez kakšen teden dni.

Matjaž

New Report

Close