Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija bradavica

bradavica

Na kazalcu, ob strani prsta imam ze dlje casa bradavico. Do pred kratkim me ni motila, zdaj pa me je zacelo boleti, ce se vdarim ali mocneje dotaknem le-te. Pred nekaj dnevi sem dobila neko mazilo, ki mi ga je priporocala prijateljica. Imela je bradavico, katero je namazala s tem mazilom in cez noc ji je odpadla. Meni se odpadla ni, mislim da se mi je zacela susit, saj je bolj trda in bela. Meddrugim se pod bradavico-pod kozo, vidi neka crna pika, ki je prej nisem opazila.
Ali je kaj narobe?

Spoštovana Taja!

Po opisu bi lahko res šlo za bradavico. Takšnih ali drugačnih receptov za zdravljenje bradavic kroži zelo veliko, vendar pa imamo v dermatologiji še najboljše izkušnje z zamrzovanjem. Terapijo izvaja dermatolog, včasih pa tudi splošni zdravnik. Pretiranega eksperimentiranja z bradavico vam ne priporočam, ker si jih lahko zanesete tudi drugam, kar bo zdravljenje le še podaljšalo.

Meni je bradavice uspelo odstraniti s kombinacijo raztopine, ki jo dobiš v lekarni in zeliščne mazila za odstanjevanje bradavic, ki vsebuje extrakt vrbe in trpotca (kupila na trgu pri zeliščarju). Zamrzovanje ni uspelo oz. se je zadeva ponovila kar kmalu. Finta je v tem da že po temu ko bradavica izgine še ne smeš prenehat mazat ampak nadaljuješ še kakšnih 10 dni, potem pa si večkrat mazeš zadevo oz roke z ognjičevo kremo. Skratka, zdaj je že par mesecov in stvar je O.K., še zmeraj pa uporabljam ognjičevo kremo za roke.

New Report

Close